Подијели

Шокантан пораз Борца на премијери (Фото)

Очекивања на старту другог дијела Премијер лиге била су велика, али је на крају доживљен тежак ударац за који ће бити потребно доста времена да се потисне у заборав. Играчи, стручни штаб и навијачи очекивали су много од премијере са Младости из Велике Обарске, али је дебитант у премијерлигашком такмичењу шокантно освојио три бода у граду на Врбасу, те су се тако "црвено-плави", изненађујуће, саплели на првој прољећној препреци.

Резултати конкурената у борби за врх и европску сцену у овом колу су се дјелимично поклопили: Жељезничар је освојио само бод на гостовању у Бијељини (0:0), Сарајево је поражено у Зеници (1:0), те би, евентуалним тријумфом над Младости, Борац прескочио тим са "Кошева" и тако пун самопоуздања отпутовао на мегдан Раднику. Нажалост, у посљедњем минуту регуларног тока утакмице Анел Рамић матирао је Борчевог капитена Асмира Авдукића и тако свом тиму донио велику радост, а навијачима Борца, те играчима и тренеру Јовићу велике бриге и проблеме пред изузетно захтјеван наставак сезоне.

У првом полувремену гостујући тим пријетио је преко Ристића, Васића и Комарчевића, а доста проблема, на страни коју су покривали Синиша Дујаковић и Марко Јевтић, правио је лијеви бек Младости Душан Хоџић. Најбољу прилику за Борац у првом полувремену и то у 27. минуту пропустио је Кунић, када се у шеснаестерцу ослободио свог чувара, али му је лопта побјегла, па је Трипић успио да интервенише у свом казненом простору.

У периоду између 55. и 60. минута Борац је извео неколико корнера, преузео теренску иницијативу, али сваки пут је одбрана гостујућег тима успијевала да отклони опасност испред своје мреже. У 62. минуту у прилици се након центаршута Субића нашао Ханџић, али нови нападач Борца у скоку поред Хоџића лоше захвата лопту.

Биљежимо одличну шансу за Борац 15 минута прије краја утакмице: Субић је прошао по лијевој страни, упутио приземан центаршут, али на другој страни није било никога ко би "подметнуо ногу" и послао лопту у мрежу.

И када се већ велика већина навијача Борца помирила са чињеницом да ће Борац одиграти "мршавих" 0:0 са дебитантом у елитном рангу, шок на Градском стадиону: након једног Авдукићевог испуцавања, гости на центру долазе до лопте, а након одличне акције Рамић излази сам пред Авдукића и погађа за тријумф свог тима. У посљедњим секундама утакмице Ђајић је пребацио Перицу Трифковића, упослио Жижовића, али Борчев везиста у посљедњем покушају на мечу погађа спољни дио мреже.

На крају, остало је разочаравајућих 0:1, а прилику да се искупе за пораз на домаћем терену Борчеви играчи имаће наредне суботе, када, како рекосмо, гостују у Бијељини екипи Радника.

БОРАЦ – МЛАДОСТ 0:1 (0:0)

стријелац: 0:1 Рамић (90.), стадион: Градски, гледалаца: 3000, судија: Е. Спахалић (Мостар), жути картони: Ханџић, Граховац, Си. Дујаковић, Радуловић (Борац), Бајић, Савић, Мазић (Младост).

БОРАЦ: Авдукић, Си. Дујаковић, Јевтић, Драгићевић, Субић, Радуловић (од 88. минуте Ђајић), Граховац, Жижовић, Грујић (од 69. минуте Предраговић), Ханџић, Кунић (од 73. минуте Ст. Дујаковић). Тренер: Драган Јовић.

МЛАДОСТ: Трипић, Хоџић, Бајић, Рамић, Трифковић, Савић (од 85. минуте Анђелић), Комарчевић, Ристић (од 82. минуте Костић), Зечевић (од 73. минуте Крезовић), Васић, Мазић. Тренер: Душан Јеврић.

 

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266660 .