Подијели

Партизан срушен у препуном ''Борику''

Рукометаши Борац m:tel-а настављају да "тероришу" вјечите београдске ривале у Регионалној лиги; синоћ је пред препуним "Бориком" срушен Партизан резултатом 26:21, што је четврта побједа "црвено-плавих" над Црвеном звездом и Партизаном у исто толико одиграних утакмица. У првој сезони лиге, Борац је са 20:24 и 35:25 апсолвирао "црвено-беле", у петом колу текуће сезоне савладан је Партизан у Београду (20:22), а низ је настављен синоћ сјајном побједом, коју је испратила одлична игра Чопових изабраника.

Без лажне скромности, синоћ је у бањалучком храму спорта све било за 10: почев од партије коју су пружили играчи Јанија Чопа, преко резултата који је показивао семафор, до "Лешинара", који су након утакмице натјерали и делегата да аплаудира. У таквој атмосфери, у крцатом "Борику", Партизан је био изгубљен на терену већ након првих 16 минута, када је било 11:3 за наш тим, а на одмор се отишло при резултату 16:7.

Изабраници Александра Брковића су донекле припријетили у 42. минуту, смањивши на 19:14, међутим у наредних петнаестак минута Борац поново диже предност и долази до двоцифреног плуса (25:15, 26:16). Ипак, у посљедња три минута долази до опуштања у Борчевим редовима, што гости користе и смањују на -5 (26:21).

У нашем табору, након утакмице, задовољство након велике побједе се није крило.

- Нисмо се посебно припремали за ову утакмицу из већ добро познатих разлога, али смо се надали тријумфу. Играчи су дали све од себе упркос тешкој ситуацији у клубу и свему што се дешава. Међутим, бићу реалан и рећи да Партизан није пружио партију каква се од његових играча очекивало. Атмосфера у дворани је била феноменална и показало да се да Бањалука мора да има представника у Газпром Јужни ток лиги – рекао је након утакмице први тренер Борца Јани Чоп, чије мишљење дијели и стријелац шест голова, Бранислав Обрадовић.

- Веома сам срећан и задољољан резултатом и игром коју смо приказали, али ме одушевио и број гледалаца, који је сигурно највећи у посљедњих неколико сезона. Очекивали смо јачи отпор Партизана поготово ако имамо у виду њихове посљедње резултате, гдје, прије свега, мислим на меч са Загребом, међутим треба рећи да имају пар нових играча, те је и неуиграност један од разлога пораза – рекао је Обрадовић.

Најефикаснији у нашем тиму синоћ је био Стефан Јанковић са 7 голова, Бранислав Обрадовић је, како рекосмо, постигао 6, док је сјајну партију пружио и Никола Тешић (5 погодака), чије су прославе голова дизале цијелу дворану на ноге. Голман Марио Блажевић "спустио је ролетну" на свој гол, зауставивши 18 шутева гостију, у чијем саставу се истакао Божидар Маркићевић са 6 голова, док је два мање постигао Виктор Матичић.

Наредну утакмицу у Газпром Јужни ток лиге Борац, који се након тријумфа над Партизаном "смјестио" на седмо мјесто на табели, игра 2. марта у Бјелорусији против Мешкова.

БОРАЦ m:tel – ПАРТИЗАН 26:21 (16:7)

дворана: Борик, гледалаца: 3 000, судије: Матија Губица и Борис Милошевић (Хрватска), седмерци: Борац m:tel 7 (5), Партизан 5 (4), искључења: Борац m:tel 6 минута, Партизан 8 минута.

БОРАЦ m:tel: Блажевић (18 одбрана), Хасељић (1 одбрана), Дакић, Јанковић 7, Тешић 5, Крстајић, Микић 3, Њежић, Безбрадица 1, Рађеновић, Обрадовић 6, Ћелић, Шешић 1, Ћеранић, Тркуља, Николић 3. Тренер: Јани Чоп.

ПАРТИЗАН: Мих. Радовановић (12 одбрана), Ристановић (1 одбрана), Јовановић 1, Мил. Радовановић, Вуковић 1, Матичић 4, А. Радовановић 2, Костадиновић 3, Беочанин, Рашић 1, Маркићевић 6, Марсенић, Мандић 3, Минић. Тренер: Александар Брковић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 38 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266603 .