Подијели

Прес-конференција пред Партизан (Видео)

Рукометаши Борац m:tel-а прву домаћу утакмицу у наставку сезоне играју у суботу (20 часова), када у дворани "Борик" дочекују посљедњепласирани тим Газпром Јужни ток лиге, београдски Партизан. У првом дијелу сезоне Борчеви рукометаши, које је тада са клупе предводио актуелни помоћни тренер Бојан Црномарковић, тријумфовали су резултатом 20:22.

Међутим, сада је ситуација ипак знатно другачија. Како је познато, "црвено-плави" нису тренирали више од мјесец дана (штрајк због неизмирених обавеза), међутим, према ријечима првог тренера Јанија Чопа, момци су схватили важност предстојећег меча и одлучили да пред дерби са Београђанима одраде три тренинга.

- Јако ми је драго што су момци показали жељу да тренирају пред овај меч, тако да ћемо обавити три тренинга. Свако ко се бавио спортом зна да кроз три тренинга не можемо надокнадити пропуштено, али боље ишта него ништа. Партизан се појачао у зимској паузи, синоћ су у посљедњим тренуцима меча поражени од Загреба на домаћем терену, међутим, гледамо само себе и важно ми је само како ће се моји играчи понашати. Ако моји момци покажу жељу и вољу које сам већ споменуо, мислим да можемо да стигнемо до побједе, којом бисмо "нахранили наше душе" – рекао је Чоп на данашњој конференцији за новинаре.

Директор клуба Небојша Голић такође се обратио медијима, говоривши о посљедњим дешавањима у клубу, али и о предстојећој утакмици са београдским "црно-белима".

- Најпозитивнија ствар је та да су играчи одлучили да тренирају, чиме су још једном показали колико им овај клуб значи. Такође, могу да откријем и да ће на суботњој утакмици Борац, највјероватније, ући јачи за Ратка Николића, који је и даље званично наш члан. Обавићемо још један разговор, а могу да кажем да је Ратко изразио велику жељу да помогне. Такође, већ се писало о "замрзавању" дуга према Пореској управи од стране Владе Републике Српске, а рачун је и даље блокиран због тужби Даворина Прскала и Драгана Марковића. Међутим, очекујем да до краја ове седмице постигнемо договор и са њима и да рачун сљедеће седмице буде "у функцији" како би одређена средства могла да буду уплаћена а играчи могли да добију оно што им припада – истакао је Голић.

Суботњој утакмици, како је саопштено на данашњој прес-конференцији, присуствоваће и "лешинари", који су потврдили свој долазак.

- Обавили смо неколико разговора са представницима "лешинара" који су најавили да ће доћи да подрже играче у овој утакмици, а очекује се њих око 800 до 900. Разговарали смо и са представницима полиције, редарских служби, те радницима дворане, а све у циљу да меч протекне у најбољем могућем реду. Немамо информација о доласку навијача Партизана, али уколико они и дођу, спремни смо и за то – рекао је Голић.

Небојша Голић осврнуо се и на коментаре јавности како "нова управа клуба не ради ништа како би поправила стање у клубу".

- Управа која је у клуб стигла у септембру много је урадила и много тога се ради. Јавност тврди како нема кривичних пријава према лицима одговорним за катастрофално финансијско стање у клубу. Ко каже да их нема? Политика клуба је таква да није све ни за јавност. Апелујемо опет да нам се помогне и сад тврдим: лично ја ћу кукати, плакати да нам се помогне да клуб живи и то ми нико не може забранити ни одузети. На челу клуба су млади људи који можда немају много искуства, али поручујем свима који могу да помогну да дођу у клуб и пренесу своја искуства – рекао је Голић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20212776 .