Подијели

Металург лако до побједе над Борцем

Како се и претпостављало, рукометаши Борац m:tel-а без дана заједничког тренирања од почетка године нису успјели озбиљније да угрозе учесника Лиге шампиона, скопски Металург, у утакмици 13. кола Газпром Јужни ток лиге. Играчи Лине Червара савладали су наш тим са пола снаге резултатом 36:18 и тако се учврстили на четвртом мјесту, док су Борчеви рукометаши и десети пут ове сезоне терен напустили поражени.

"Црвено-плави", који и даље штрајкују због неизмирених финансијских обавеза према њима, парирали су македонском представнику само у првих 14 минута, односно до резултата 4:4. Након тога Металург креће силовито и дозвољава Борцу да за 16 минута постигне само два поготка (Безбрадица и Обрадовић), док су, са друге стране, домаћи у том периоду чак 12 пута затресли мрежу Борца, па се на одмор отишло при резултату 16:6.

У других 30 минута Металург је наставио у истом ритму, повећавао разлику и до краја сусрета се зауставио на +18 (36:18). Најзапаженији у домаћем тиму био је некадашњи члан нашег тима Игор Мандић, који је у овом дуелу био непогрешив – осам погодака из осам покушаја, док је Дејан Манасков био прецизан шест пута из седам шутева. У Борцу пет голова је постигао Милош Њежић, док је Обрадовић постигао један мање, али из 11 покушаја.

Тренер Борца Јани Чоп, као и његови пулени, свјестан је да у овом мечу није могло много да се уради.

- Металург је у нормалним околностима далеко испред нас, а још кад се узме у обзир да су наши играчи у штрајку, онда је ту све јасно. Међутим, надам се да ће се финансијска ситуација у клубу поправити, да ће играчима бити исплаћено оно што траже и да нећемо више имати оваквих мечева у сезони – рекао је Чоп, на чије ријечи се надовезао Никола Тешић.

- Вечерас смо први пут "осјетили" лопту након мјесесц дана и када се све сабере и одузме, партија и није била тако лоша, када се у обзир узме наша тренутна ситуација. Противик је данас искористио све наше грешке, заслужено побиједио и честитам им на тријумфу – истакао је Тешић.

У наредном, 14. колу, Борац би 15. фебруара у Бањалуци требало да угости "фењераша", београдски Партизан.

МЕТАЛУРГ – БОРАЦ m:tel 36:18 (16:6)

дворана: Борис Трајковски у Скопљу, гледалаца: 1000, судије: Иван Павићевић и Милош Ражњатовић (Црна Гора), седмерци: Металург 4 (3), Борац m:tel - , искључења: Металург 4 минута, Борац m:tel 4 минута.

МЕТАЛУРГ: Митревски (9 одбрана), Мијатовић (6 одбрана), Ојлески 4, Пецаковски, Вугринец 3, Георгиевски 1, Манасков 6, Миркуловски 2, В. Маркоски 1, Мојсовски, Н. Маркоски 3, Циндрић 4, Кеџо 3, Јоновски, Мандић 8, Пешевски 1. Тренер: Лино Червар.

БОРАЦ m:tel: Блажевић (5 одбрана), Хасељић, Дакић, Јанковић 3, Тешић, Крстајић 1, Микић 1, Њежић 5, Безбрадица 3, Обрадовић 4, Шешић 1, Ћеранић, Тркуља. Тренер: Јани Чоп.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 19 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266803 .