Подијели

Наставак такмичења под упитником (Видео)

Наставак такмичења ОКК Борац у Првој лиги Републике Српске је под знаком питања због катастрофалне финансијске ситуације, рекао је члан Управног одбора Мирослав Дојчиновић на данашњој конференцији за новинаре. Како је истакао Дојчиновић, ОКК Борац до сутра у 14 часова треба да уплати око 2000 конвертибилних марака на рачун Кошаркашког савеза Републике Српске на основу котизације и плаћања службених лица како би се у суботу одиграо меч 14. кола шампионата против Сутјеске из Фоче.

- Дошли смо до једне критичне тачке и наставак такмичења у Првој лиги Репблике Српске је неизвјестан. До сутра морамо да уплатимо преостали износ за котизацију односно 1 150-1 200 КМ, а потребно нам је и око 600-650 марака за плаћање службених лица за дерби са Сутјеском. Чинимо максималне напоре да до тог новца дођемо и биће огромна штета ако момци не наставе учешће у лиги јер су то својим радом и односом према клубу заслужили. Велики дио новца који смо имали на располагању, а који смо планирали да уплатимо њима као стипендије, морали смо да преусмјеримо на плаћање организација утакмица. Очекивали смо да нам буду уплаћена одређена средства од стране појединих спонзора и Града како бисмо већ ове сезоне напали титулу и покушали да се вратимо у Премијер лигу БиХ, али се то ипак није десило. Још једном понављам, ситуација је јако тешка и наставак сезоне је под великим упитником – рекао је Дојчиновић на данашњем обраћању новинарима.

Дојчиновић, прије свега, прстом упире у челне људе Града Бањалука.

- Било је планирано да за прошлу годину добијемо 100 000 КМ, међутим разним ребалансима буџета тај износ је смањен на 55 000. И прије двије и по године такође нам је скинуто око 60 000 КМ, тако да је лако израчунати за који износ смо ускраћени. Неко ће рећи "испали сте из лиге", слажем се, али и када смо играли у Европи и кад смо стигли до полуфинала плеј-офа, финансијска помоћ је изостала – истиче Дојчиновић.

Први тренер екипе Драго Каралић анализирао је први дио сезоне, истакавши како је направљен веома добар резултат с обзиром на лошу ситуацију у клубу.

- Кад смо кренули са припремама крајем августа, знали смо да нас очекује једна јако тешка сезона. Такмичење за нас није почело добро јер смо убједљиво поражени у Фочи, али смо након тог меча обавили разговор са момцима, касније смо појачали рад на тренинзима, што је дало резултат и како је полусезона одмицала, момци су играли све боље и на крају смо стигли до друге позиције иако смо једно вријеме били и десети. Дојчиновић је доста причао о финансијским проблемима који су евидентни, међутим настојали смо да екипу што више удаљимо од тих прича и дешавања, односно да паркет буде једино мјерило и једина тема. Саставили смо један изузетно добар тим који уз одређена појачања може да игра запажену улогу, а пред почетак другог дијела сезоне тиму смо прикључили наше бивше чланове Огњена Милекића и Милана Давидовића који су напустили клуб због приватних обавеза, али сад су се поново вратили и изразили жељу да помогну у овом тешком тренутку. Борцу је потребна подршка и овом приликом позивам и публику да у суботу у 20:30 дође у што већем броју у дворану Борик, да подржи играче и покаже да је уз њих – рекао је Драго Каралић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 26 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20250286 .