Подијели

Управа Борца одговорила Гаврановићу

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, коментаришући стање у Рукометном клубу Борац m:tel и дуговања које овај спортски колектив има, изјавио је да "треба јасно поставити питање ко је створио дуг јер Град то није учинио", као и да су "нарушени међуљудски односи у клубу разлог дуга Борца". Поводом градоначелникових изјава, Управни одбор клуба издао је саопштење за јавност, које Вам у цјелости преносимо.

Међуљудски односи у клубу нису разлог засто је дуг Рукометног клуба Борац m:tel преко два милиона КМ, тако да не разумијемо шта је градоначелник хтио да каже с тим? Колико ми знамо, нису односи бајни ни у другим клубовима.

Нова управа је дошла у клуб у септембру мјесецу и наслиједила дуг од преко 2.000.000 КМ и пет блокада рачуна, а притом није добила ни марке од стране градске управе, тако да све што је Борац добио у 2013. години, добио је прије нашег доласка. Сматрамо да градске власти треба прво да установе ко је направио толики дуг, а не да пребацује то на друге, јер је град давао новац клубу, а нису знали гдје та средства одлазе. Ми смо спремни да заједно установимо ко је крив.

Нама је требало 20.000 КМ да се уплати у новембру по договору након састанка са градоначелником да би клупски рачун могао да буде одблокиран. Нисмо добили тај новац. Такође, у децембру смо требали да добијемо још 15.000 КМ, али ни та средства нисмо добили, а да јесмо данас не би било штрајка и играчи би били на терену. Значи, требамо и ми изаћи пред општину, само бојимо се да би нама требало пола Господске улице да помогне око наших пехара да изнесемо све напоље...

Суштина приче је та да неки сваке седмице причају са градоначелником, а ми смо се с њим састали само једном од септембра мјесеца. Утисак је да ми нисмо потребни граду. Питамо се: Зашто је градоначелник окупљао Радну групу и спашавао Борац? Требао је одмах пустити да, се угаси.

Нас неколико је практично рођено у том клубу и било је логично да се нађемо ту и покушамо да помогнемо у најгорем тренутку, али ми нисмо свемогући. Кога год смо питали да дође и помогне, па чак и да води клуб, само су одмахивали руком и спомињали неке раније радње уназад пар година везано за Борац. Ако неко има другачије мишљење, бољу идеју, бољу опцију нека дође и нека нам каже.

Ми још чекамо радни састанак и са предсједником Републике Српске и са градоначелником. Вријеме лети, прва утакмица у SEHA лиги је већ 4. фебруара и ако је не одиграмо биће то велики шамар и за град Бањалуку и за РС. То ће онда значити да РК Борац m:tel није потребан и да је најбоље да се угаси.

Управни одбор РК Борац m:tel

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 18 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261992 .