Подијели

Серија домаћих мечева почела побједом (Видео)

Иако то крајњи резултат можда и не показује, мора се признати да су кошаркаши ОКК Борац до нове побједе у Првој лиги Републике Српске стигли тешком муком. Наиме, играчи Драге Каралића синоћ су у "Борику" савладали екипу Рудара из Угљевика резултатом 79:69, али су бриге око побједе пребринули тек 120 секунди прије краја, када је при резултату 69:65, тројку погодио Стефан Сукара.

Крајем прве четвртине домаћи кошаркаши били су у резултатском плусу од осам поена (22:14), међутим мини-серијом од 4 поена бившег кошаркаша тадашњег Борац Нектара Ненада Ђорића Рудар у других десет минута улази са минусом од 4 поена (22:18). Након другог периода семафор је показивао 34:32, да би у уводна три минута треће дионице, уз сјајну одбрану и контранапад, ОКК Борац направио серију 9:0 и стигао до двоцифрене предности (43:32).

Међутим, гостујући играчи, које са клупе предводи још један бивши члан Борац Нектара Милорад Јовичић, успијевају да се и након -11 врате у меч и тројком Ђорића стигну до изједначења (50:50). Брзим поенима Лончара ОКК Борац поново стиже до вођства, држи резултатску предност од 2 до 4 поена, а како рекосмо, отпор "рудара" дефинитивно је сломљен два минута прије краја утакмице, када је за три поена погодио Стефан Сукара.

Иначе, синоћ је пред домаћом публиком у дресу ОКК Борац дебитовао Срђан Граорац, који је у свом премијерном мечу постигао 7 поена. Најефикаснији је био Ивић са 19 поена, док је Лончар у побједи учествовао са 16. Гостима није помогла ни сјајна партија капитена Стевановића, који је постигао 32 поена, док је други стријелац екипе био Ђорић са 14.

Наредну утакмицу у Првој лиги Републике Српске ОКК Борац игра у понедјељак (23. децембар), и то поново у бањалучком храму спорта, у којем ће, са почетком у 18 часова, у градском дербију "гостовати" Студенту. Након тога меча, у петак (27. децембар) ОКК Борац поново игра на свом паркету - дочекује Рогатицу, а потом, у првом колу другог дијела сезоне, у Бањалуку стиже Сутјеска из Фоче.

ОКК БОРАЦ – РУДАР 79:69

дворана: Борик, судије: Дамјановић, Сеферовић, Видаковић.

ОКК БОРАЦ: Николић, Блаз 4, Ивић 19, Путник 2, Граорац 7, Нединић, Дамјанић 5, Сукара 5, Иветић 11, Лончар 16, Млинаревић 2, Ракић 8. Тренер: Драго Каралић.

РУДАР: Ђорић 14, С. Тодоровић, Митровић, Торлаковић, Лазић, Рајковић, И. Тодоровић 5, Ковачевић 12, Томић 6, Стевановић 32. Тренер: Милорад Јовичић.

(борац-спорт, фото/видео: борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20266767 .