Подијели

Прес-конференција након Мешкова (Видео)

Шеф стручног штаба бањалучког Борац m:tel-а Јани Чоп на конференцији за новинаре одржаној након меча са екипом Брест Мешков истакао је да су грешке које су његови играчи правили у првих тридесет минута ријешиле питање побједника.

- Не бих коментарисао суђење нити волим то да радим, већ бих желио да прво "пометем испред свог дворишта". У првом полувремену смо били у резултатској предности, али смо и правили грeшке на које смо указивали и прије почетка утакмице. Да тих грешака није било, предност би у првих тридесет минута можда била и већа од четири гола и носила би момке у наставку. Овако, остаје ми само да честитам екипи Мешкова на заслуженој побједи – рекао је Чоп.

За разлику од Чопа, пивот Борца Ратко Николић у свом обраћању новинарима није могао да се не осврне на македонске арбитре.

- Не бих желио да умањим побједу Мешкова, тријумф је сасвим заслужен, али морам да споменем ову двојицу, не знам ни како да их назовем, који су упропастили једну веома квалитетну представу суђењем свега и свачега. Не могу да се отмем утиску да судије у великом броју случајева уништавају наш спорт – јасан је био Николић.

Тренер гостију Жељко Бабић похвалио је атмосферу на трибинама бањалучког спорта и навео три главна разлога захваљујући којима је, према његовом мишљењу, његов тим стигао до побједе над Борцем.

- Честитао бих прво свим људима који су били на утакмици, бањалучка публика је ипак нешто посебно, а знам да је тако било и у бившој Југославији, кад сам долазио на утакмице Борца. Гледали смо Борчеву утакмицу у недјељу против Нексеа и знали смо да ће домаћи рукометаши бити уморни, поготово Тривунџа и Николић, и зато смо вршили можда не квалитетан, али веома интензиван притисак на њих двојицу. Тривунџа и Николић, иако су свјетски признати играчи, не могу да издрже контакт свих 60 минута, а познато је да контакт највише умара рукометаше. Поред Тривунџе и Николића, као разлог наше побједе додао бих и Борчеву јако кратку клупу – истакао је Бабић.

Присутним новинарима синоћ се обратио и директор Борца Небојша Голић, изразивши задовољство што је велики број медијских кућа испратио дешавања у Борцу у протекла три мјесеца, односно откако је нова управа у клубу.

- Желим свима да вам се захвалим и од мене имате заиста дубоки наклон, а надам се да ћете нас пратити и у времену које долази. Желим да вам кажем да смо недавно одржали сједницу Управног одбора, на којој је једногласно одлучено да у клуб уђе независна ревизорска кућа јер дуг који нам је представљен прије доласка у клуб и о којем смо причали није тачан већ је много већи. Сваки дан пристижу нове опомене и потраживања, а ни наше књиговодство не успијева да се избори са свим тим. Ми знамо колико неки бивши играчи потражују по уговору, али не знамо шта пише у анексима и то нам је велики проблем. Ипак, и поред свега тога, покушавамо да направимо једну праву рукометну причу какву Бањалука заслужује. Борцу и Бањалуци треба једна оваква лига, али ако нам се не помогне, бојим се да ће поједини играчи, од којих доста тога и зависи у овој сезони, већ у јануару дићи сидро. Морам да се захвалим и играчима који су првенствено вратили публику у Борик, што нам је и био основни циљ – истакао је Голић.

Фотографије су преузете са званичне Facebook странице РК Борац m:tel.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 40 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20262263 .