Подијели

Прес-конференција након Нексеа (Видео)

На конференцији за новинаре након меча са Нексеом присутнима су се обратили Јани Чоп и Ратко Николић из Борчевог, те Зденко Корди и Перица Лелић из табора Нексеа. Корди, шеф стручног штаба гостију, након пораза у Бањалуци није био превише расположен за давање изјава.

- Честитао бих, прије свега, екипи Борца на заслуженој побједи, али појединачно морам да честитам играчкој легенди Ратку Николићу, за којег нисмо имали рјешeње. Захваљујем се и публици која је направила добру атмосферу, Бањалука је рукометни град и то је још једном доказано – рекао је Корди.

Чувар мреже Нексеа Перица Лелић разлоге пораза види у "црној рупи" у игри свог тима, односно у периоду од 45. до 51. минута, у којем Нашичани нису постигли погодак, иако су имали седмерац и играча више.

- Надали смо се бодовима у Бањалуци иако смо знали да Борац није иста она екипа коју смо са лакоћом побиједили у првом дијелу сезоне. Истакао бих период од 5-6 минута у другом дијелу у којем нисмо затресли мрежу, што је Борац искористио и заслужено освојио бодове – нагласио је Лелић.

Стратег "црвено-плавих" Јани Чоп, којем је ово први тријумф откако тренира Великана из Господске, није крио задовољство побједом својих изабраника. Брзу игру гостију, на коју је и указивао прије меча, његови играчи успјели су да зауставе.


- Знали смо да можемо да дођемо до побједе ако онемогућимо Нексеу брзе нападе, контре и полуконтре и уколико будемо играли чврсту одбрану. Могли смо да стекнемо осјетнију предност већ у првом дијелу, у којем смо промашили велики број зицера, али смо на крају ипак, уз велику борбеност, у наставку стигли до побједе. Већ у уторак нас очекује меч са Бјелорусима и надам се да, уз подршку са трибина какву смо имали против Нексеа, можемо тријумфално да одемо на зимску паузу и у добром расположењу се касније припремамо за наставак сезоне – истакао је Чоп.

Најефикаснији у екипи Борца са девет голова, кружни нападач Ратко Николић, вјерује да његов тим може на плећа да сруши и квалитетни састав из Бјелорусије, под условом да се понови партија као против Нашичана.

- Иако је до тог меча остало мање од 48 сати, имамо тај један дан за одмор који ће нам добро доћи и за саму припрему утакмицу. Мислим да имамо шансе да савладамо одличан састав Мешкова, с тим да морамо да одиграмо на истом нивоу као против Нексеа – рекао је Николић.

Фотографије су преузете са званичне Facebook странице РК Борац m:tel.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 11 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264454 .