Подијели

Јовић: Наставити са афирмацијом младих играча (Видео)

Шеф стручног штаба Борца Драган Јовић задовољан је резултатима које су "црвено-плави" постигли у првом дијелу сезоне. Иако Великан из Платонове на одмор одлази као петопласирани, Јовић истиче да многи гријеше када за мјерило узимају резултате остварене у посљедња четири кола.

- Многи памте само посљедње резултате који нису за похвалу, међутим треба имати у виду да смо од почетка сезоне играли на једном високом нивоу, афирмисали неколико младих играча и довели играче чија су примања у складу са актуелним финансијским тренутком у земљи. На прољеће нас очекује борба за Европу, међутим биће јако тешко и неизвјесно јер се за европска такмичења боре и екипе које ће сада, у децембру, добити средства за наступ у Европи у овој сезони, те ће на рачун Жељезничара бити уплаћено 700 000 КМ, док Широки Бријег, Зрињски и Сарајево добијају по 450 000 КМ – рекао је Јовић.

Стратег клуба из Платонове улице слаже се са оцјеном великог броја навијача да је изостанак Јоце Стокића у посљедња два кола био велики губитак.

- Сигурно је да је изостанак првог стријелца екипе велики хендикеп, поготово ако се зна да Стокић једним потезом може да ријеши утакмицу. Првобитне амбиције биле су везане за пласман у средину табеле, те стога нисмо довели појачање, свјесни да ће стићи проблеми кад Јоцо не буде играо. Међутим, како смо постизали добре резултате, тако су и амбиције расле, па се Стокићево избивање изузетно осјетило – наставио је Јовић.

У првих 11 кола Борац је освојио чак 26 бодова. Након 11. кола и меча са Рударом у Приједору, Јовић је најавио одлазак са клупе Борца, због, како је навео, приватних проблема, али се предомислио након разговора са предсједником клуба Срђаном Шупутом. У преосталих осам кола Борац је освојио само осам бодова, међутим Јовић не сматра да су тадашње ријечи које је изрекао психолошки пореметиле екипу.

- Видим да се о томе прича, али мислим да то није разлог лошијих резултата. Примарни разлог је тај што смо практично, након освајања јесење титуле, "спустили застор" на ову полусезону. Играчи су освојили јесењу титулу, били првопласирани након 15. кола и очекивали да за то буду награђени, што се нажалост није десило, те се након тога изгубио и ентузијазам на тренинзима који је момке красио од почетка сезоне – истакао је Јовић.

Први тренер Борца мишљења је да политика клуба и у 2014. години треба да буде афирмација младих играча.

- Мислим да би требало да извршимо квалитетну селекцију у омладинској школи, првом тиму прикључимо оне најбоље и ако то урадимо ригидно и правилно, сматрам да смо на великом добитку. О одласцима и појачањима не могу да говорим у овом тренутку јер управа клуба треба да саопшти амбиције клуба, те ћемо у складу са тим и формирати играчки кадар за прољеће – закључио је Драган Јовић.

Иначе, фудбалери бањалучког Борца од данас су званично на зимском одмору, који ће трајати до 15. јануара, за када је заказана прозивка на Градском стадиoну. Свим играчима данас је подијељен индивидуални програм рада којег треба да се придржавају до првог тренинга.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 12 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264114 .