Подијели

Жељезничар посљедњи испит

"Грбавица" на крају јесени.

Јесењи дио сезоне у Премијер лиги, у којем су се играла четири кола другог дијела, овог викенда стиже до свог краја. Утакмицама 19. кола биће спуштена завјеса на први дио шампионата, а Великан из Платонове у посљедњем колу прије зимске паузе гостује на "Грбавици" (субота, 14 часова) актуелном шампиону и лидеру Премијер лиге, Жељезничару.

Борац је Жељезничару преотео лидерску позицију у петом колу тријумфом у Бијељини над екипом Младости из Велике Обарске, међутим сарајевски премијерлигаш је вратио прво мјесто у прошлом колу, у којем је савладао Витез са 3:1, а Борац поражен на домаћем терену од Олимпика резултатом 0:1.

Коло прије зимске паузе Жељезничар има бод више од Борца, међутим ситуација је прије само неколико недјеља била потпуно супротна. Наиме, након 11. кола и славља Борца у Приједору, Великан из Платонове имао је десет бодова више у односу на Жељезничар, који се тада налазио тек на седмом мјесту у шампионату. Међутим, у наредних седам кола долази до кризе резултата нашег тима, у којој великог удјела имају умор и кратка клупа, а многи ће се усудити да кажу да је на игре Борца утицала и најава одласка са клупе тренера Јовића након крајишког дербија.

Како рекосмо, након утакмице у Приједору, Борац је у наредних седам кола само два пута побиједио и то против "дављеника", Леотара и Травника, док је код куће "просуто" седам бодова (Широки Бријег 2:2, Челик 0:0, Олимпик 0:1). Главни "кривци" за ове резултате су умор јер је познато како су изабраници Драгана Јовића са припремама почели тек 1. јула, односно само 26 дана прије почетка лиге, али и кратка клупа на којој сви играчи, осим резервног голмана Драгана Ђорђића, имају мање од 21 године.

Такође, битан моменат у текућој полусезони је и најава Драгана Јовића да напушта Борац након меча са Рударом. Многи симпатизери Борца не либе се да кажу како је Јовићева најава оставке психолошки пореметила његове изабранике који су до тог тренутка скупили 26, а у наредних седам кола само осам бодова.

Ипак, ситуација на табели је и поред свега наведеног више него добра. Са најмлађим тимом у посљедњих неколико година, Борчеви фудбалери без редовних примања заузимају одлично друго мјесто са само бодом мање од Жељезничара. Уколико данас тријумфују, "црвено-плави" ће се бар до почетка марта "шепурити" на првој позицији, док је, са друге стране, могуће и да на паузу оду са шесте позиције уколико буду поражени, а резултати  се "поклопе како не треба". Међутим, ако се и деси пораз, момцима у црвено-плавим дресовима нема шта да се замјери јер, према оцјенама многих, учинили су више од очекиваног.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302806 .