Подијели

Прес-конференција пред Жељезничар (Видео)

Прије одласка на зимску паузу, која ће трајати до почетка марта, фудбалере Борца очекује гостовање на "Грбавици" екипи Жељезничара. Тим из Сарајева у прошлом колу преузео је лидерску позицију од изабраника Драгана Јовића, који су прије седам кола имали десет бодова више од Жељезничара, међутим кратка клупа, умор и криза резултата Борца учинили су да Сарајлије у наредним утакмицама стигну и престигну наш тим, који коло прије паузе "касни" један бод за сарајевским премијерлигашем.

Борац није тријумфовао у посљедње три утакмице у шампионату, те стога сутрашњи дерби, према ријечима помоћног тренера Борца Винка Мариновића, долази у незгодно вријеме.

- Много опуштеније и лакше бисмо путовали у Сарајево да смо у прошлом колу у Бањалуци савладали Олимпик јер бисмо тада као лидери Премијер лиге изашли на мегдан Сарајлијама. Овако, на "Грбавици" морамо да се "вадимо" за неуспјехе, што неће бити нимало лако јер имамо и кадровских проблема уочи овог гостовања. Јоцо Стокић је у Јужној Кореји, Борис Распудић је на проби у Брунеју, док неће наступити ни Александар Субић због три жута картона. На данашњем тренингу одлучићемо ко ће их замијенити а сигурно је да ће бити ротација када су у питању позиције – рекао је Мариновић на данашњој конференцији за новинаре.

Велики проблем и једној и другој екипи представљаће стање терена. У БиХ је протеклих неколико дана падао снијег, који је, истина, уклоњен са траве сарајевског стадиона, али ће и поред тога терен бити скоро па неуслован за игру.

- Знамо да су јуче почели да чисте терен али и ако не буде снијега, терен ће бити јако лош и натопљен водом. Међутим, како буде нама, тако ће бити и њима, али и другим екипама на осталим теренима – истакао је Мариновић.

У екипу се након црвеног картона у Зеници и суспензије од једног меча враћа искусни везиста Младен Жижовић, који сматра да Борац, упркос изостанку споменуте тројке, има довољно играча да се супротстави Жељезничару.

- Нисмо обрадовали навијаче у неколико посљедњих кола, међутим потрудићемо се да то исправимо у Сарајеву. Недостајаће нам неколико играча, али сматрам да Борац има довољно квалитетних играча који могу достојно да их замијене тако да се изостанци Стокића, Распудића и Субића неће толико осјетити. Не бих рекао да је Жељезничар фаворит јер су они избили у први план тек у посљедњих неколико утакмица, док смо ми од почетка лиге доминирали и постизали одличне резултате – јасан је Жижовић.

Главни судија сутрашње утакмице, која почиње у 14 часова уз директан пренос на БХТ1, биће Бишћанин Емир Јакуповић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 50 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20215680 .