Подијели

Шупут: Стокић ме је разочарао (Видео)

У Трофејној сали на Градском стадиону данас је одржана сједница Управног одбора Фудбалског клуба Борац и то на инсистирање предсједника овог тијела Срђана Шупута. Након засједања УО, присутним новинарима обратио се први човјек клуба и истакао како је разочаран понашањем Јоце Стокића, који је коло прије одласка на зимску паузу отишао на пробу у Јужну Кореју. Шупут у први план ставља, према његовим ријечима, недолично понашање током и након утакмице са Олимпиком.

- Морам да кажем да сам разочаран понашањем Јоце Стокића у финишу полусезоне након свега. Очекивали смо да се појави на тренингу у понедјељак и званично сам саопшти своју одлуку, међутим то није урадио и пошто је под уговором са Борцем, мораће да сноси посљедице и биће му изречене дисциплинске мјере. Стокић, наравно, може да се врати у клуб уколико му ангажман у Јужној Кореји пропадне, али преко свађе са саиграчима током утакмице и ломљењем ствари у свлачионици након меча не могу да пређем. Стокић је могао да се угледа на капитена Бориса Распудића, који је у складу са клупским правилима напустио Борац и отишао на пробу – истакао је први човјек клуба.

Према Шупутовим ријечима, уколико Стокић задовољи на проби у Азији и остане у клубу са којим преговара, Борац за њега добија обештећење, док са Распудићем, који се налази на проби у Брунеју, то није случај.

- Стокићу је преостало још пола године уговора и за њега ћемо добити прописано обештећење, док Распудић у уговору има клаузулу која каже да може без обештећења да напусти Борац у случају задовољавајуће иностране понуде – рекао је Шупут.

На питање новинара колики је дуг према играчима и радној заједници, Шупут је рекао:

- Дуг према играчима за текућу сезону износи једну и по плату, док су потраживања радне заједнице далеко већа и морам да кажем да ће запослени у клубу, све док сам ја предсједник клуба, имати приоритет јер су та дуговања заиста огромна – наставио је Шупут.

Иначе, предсједник Борца Срђан Шупут рекао је како ће половином децембра, у складу са Статутом клуба, бити одржана ванредна Изборна скупштина клуба. Лако може да се деси да Борац у 2014. годину уђе са новим предсједником јер је Шупут, како су поједини медији писали, најавио повлачење са функције уколико Град Бањалука не повећа издвајања за овај спортски колектив у наредној години са 300 000 на 600 000 КМ.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 18 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20244124 .