Подијели

Представљен Јани Чоп (Видео)

Чоп преузима дужност.

Некадашњи рукометаш бањалучког Борца Јани Чоп данас је званично представљен као нови тренер овог клуба. Прослављени Словенац тако се у град на Врбасу враћа након више од двије деценије, први пут након 1991. године, када је као играч са Борцем остварио велики успјех освојивши Куп IHF, заједно са Александром Кнежевићем, Златаном Арнаутовићем, Божидаром Јовићем, Драганом Марковићем, Сењанином Маглајлијом...

- Долазим да радим у клуб који волим и град који сматрам својим. Одлучио сам да се вратим у Борац не из финансијских разлога, већ баш због тога што желим да будем дио развоја клуба чијим сам дрес носио. Обрадовао сам се позиву да радим у Борцу, програм рада и амбиције су ми се допали и стога сматрам да сам донио праву одлуку. Својим искуством могу да помогнем Борцу да заузме мјесто на европској рукометној мапи које му и припада – рекао је Чоп на данашњем обраћању медијима.

Јани Чоп данас се осврнуо и на изјаву предсједника грчког женског рукометног клуба Орми Патрас (који је Чоп предводио са доста успјеха), који је истакао за грчке медије како је "Чоп лажирао смрт кћерке како би се вратио кући у Словенију а потом и у Бањалуку", што, према Јанијевим ријечима, нема везе са истином.

- Тренирао сам грчки клуб са великим успјехом и освојио сам тамошњи шампионат без иједног изгубљеног бода. И поред тога, клуб није испоштовао обавезе према мени, али сам пристао да поново поразговарамо о свему. Након тог разговора схватио сам да ми ни тада неће исплатити зарађено, те сам одлучио да промијеним средину, што је предсједника Патраса натјерало да изнесе толике лажи које су ме повриједиле прво као човјека, а потом и спортског радника. Никада у каријери, ни као играч, ни као тренер, нисам се служио прљавим триковима и то знају сви са којима сам сарађивао. Консултовао сам се и са својим адвокатом у Словенији и у договору са њим одлучићу на који начин ћемо завршити овај случај – рекао је Чоп.

Медијима се обратио и предсједник Борца Жељко Василић, који је нагласио како је за данас заказан састанак директора клуба Небојше Голића са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем, на којем би једна од тема требало да буде деблокада клупског рачуна како би учесник Газпром Јужни ток лиге могао нормално да функционише.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 10 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302732 .