Подијели

Борцу бод у дербију (Видео)

Широки Бријег и четврту сезону заредом успио је да остане непоражен на бањалучком Градском стадиону. 3 000 гледалаца у дербију између "црвено-плавих" и тима са "Пецаре" видјело је четири гола, а на крају су оба тима морала да се задовоље једним освојеним бодом.

Први погодак на мечу виђен је већ у седмом минуту, када је поново на дјелу био двојац Стокић – Ђелмић: Борчев нападач одлично је упослио Ђелмића који шутира "из прве" и матира гостујућег чувара мреже. Гости узвраћају седам минута касније: прво је Авдукић сјајном одбраном избацио лопту у корнер покушај Крешимира Кордића након дуплог паса са Вагнером, да би након ударца из угла највиши у скоку пред голом Борца био Ивица Џидић.

У 24. минуту биљежимо двије стопостотне шансе за Борац. Грујић је повукао контранапад, на десној страни упослио Ђелмића који оставља лопту за Граховца, чији шут крајњим напором зауставља Солдо избацивши лопту у корнер. Ударац из угла извео је Жижовић, Блаић покушао да избаци лопту ван свог казненог простора, али је том приликом погодио свог саиграча Кордића па је Солдо поново био приморан да интервенише.

Непун минут касније сјајно је са 25 метара шутирао Ђелмић након што је преварио свог чувара Ландеку, али гостујући голман поново одлично брани. У 28. минуту Горан Закарић пролази по десној страни, одиграва повратни пас за Кордића, међутим лопта одлази неколико центиметара поред десне стативе Авдукићевог гола.

У 34. минуту Борац постиже и други погодак. Акцију, у којој је учествовало пет Борчевих играча, успјешно је окончао Јоцо Стокић, који је тако постигао свој осми погодак у текућој сезони Премијер лиге и тако остао усамљен на првом мјесту листе стријелаца.

Коначан резултат постављен је у 53. минуту: акција Борца прекинута је на средини терена, до лопте је дошао Крешимир Кордић који шутира силовито са 30 метара и погађа горњи десни угао Борчевог гола, што је 32-годишњем Кордићу пети погодак за Широки Бријег у посљедња два одмјеравања снага са Борцем у домаћем шампионату.

Велику прилику да стигне до сва три бода Борац је имао у 84. минуту, када је Стокић извео слободан ударац, Солдо испустио лопту, коју Граховац не успијева да спроведе у мрежу. Посљедњу шансу биљежимо у 88. минуту, када је изблокиран покушај Граховца, да би у наставку акције Ђелмић шутирао преко гола.

Упркос неријешеном резултату, првом на домаћем терену у текућој сезони, Борац је задржао прво мјесто на табели са осјетном предношћу над осталим екипама. На другом мјесту сада је Сарајево, које за Борцем заостаје пет бодова, док је након пораза од Челика Зрињски пао на трећу позицију, са шест бодова минуса за Борцем.

Управо ће Зрињски бити наредни ривал Борцу и то већ у уторак у првој утакмици осмине финала Купа БиХ. Остали мечеви на програму су у сриједу, а први сљедећи Борчев противник, сљедеће суботе, биће Звијезда и то у Градачцу.

БОРАЦ – ШИРОКИ БРИЈЕГ 2:2 (2:1)

стријелци: 1:0 Ђелмић (7.), 1:1 Џидић (14.), 2:1 Стокић (34.), 2:2 Кордић (53.), стадион: Градски, гледалаца: 3 000, судија: Хусеин Терзић (Травник), помоћници: Елвир Грабус (Травник) и Жељко Марић (Добој), жути картони: Стокић (Борац), Шпикић, Џидић (Широки Бријег)

БОРАЦ: Авдукић, Журжинов (од 61. Си. Дујаковић), Распудић, Жарић, Субић, Радуловић, Граховац, Жижовић, Грујић (од 75. Ст. Дујаковић), Ђелмић, Стокић

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Солдо, Џидић, Ј. Баришић, Кордић (од 90. И. Баришић), Закарић, Ландека, Вагнер, Задро (од 76. Ћорић), Иванковић (од 86. Плазонић), Шпикић, Блаић

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 27 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298420 .