Подијели

Борцу леже Звезда и Партизан (Фото/Видео)

Рукометаши Борац m:tel-а уписали су синоћ прву побједу у текућој сезони Газпром Јужни ток лиге савладавши у петом колу у Београду домаћи Партизан резултатом 20:22. У три сезоне овог такмичења, Борцу је ово трећи меч са београдским ривалима и трећи тријумф јер су у првој сезони два пута надиграли Црвену звезду, 20:24 и 35:25.

Први гол на мечу постигли су Београђани преко Александра Радовановића, да би Борац одговорио серијом 4:0 и у осмом минуту стигао до +3 (1:4). У 18. минуту "црвено-плави" су имали четири гола предности (5:9), међутим у наредних седам минута домаћи постижу пет везаних голова, долазе у вођство први пут од почетка меча (10:9), али се Мирко Микић побринуо да се на одмор ипак оде са неријешеним резултатом.

Почетак другог дијела неодољиво је подсјећао на уводне минуте првог. Поново је београдски тим први постигао погодак, међутим играчи Бојана Црномарковића поново праве серију 4:0 и стичу три гола "вишка" (11:14). 9 минута касније предност је износила и пет голова (12:17), колико је било у 55. минуту (15:20) и чинило се тада да ће Борац без резултатске драме срушити Партизан у Београду, међутим са два гола Матичића и по један Радовановића и Рашића домаћи рукометаши два минута у 58. минуту смањују заостатак на само један гол (19:20).

Тренер Борца Бојан Црномарковић затражио је тада минут одмора који је уродио плодом – одмах након предаха Бранислав Обрадовић вратио је Борац на +2 (19:21). У наредном Партизановом нападу погађа Рашић, међутим нови гол за Борац у уводним секундама посљедњег минута постиже Немања Безбрадица.

Имали су Београђани прилику да 35 секунди прије краја са линије од седам метара поново врате резултатску неизвјесност, али чувар мреже Борца Марио Блажевић сјајно зауставља покушај репрезентативца Србије Мијајла Марсенића.

Капитен Борца Срђан Тривунџа није крио одушевљење првом побједом у регионалном такмичењу.

- Нисмо очекивали да у Београду можемо да стигнемо до побједе након свих проблема који нас прате, међутим увидјели смо да имамо шансе како се меч одвијао. Ове сезоне Партизан игра са веома младим тимом који има потенцијал и против нас су показали да се на њих може озбиљно рачунати у наредном периоду. Ова три бода много ће значити за Борац у наставку сезоне – рекао је Тривунџа на прес-конференцији након меча.

Тренер Борца Бојан Црномарковић поново је нагласио истакнуто на обраћању медијима након дуела са Металургом - његови изабраници расту из дана у дан.

- Мој тим је показао да почиње да сазријева, растемо из кола у коло. Честитам мојим момцима на борбености и великој жељи за побједом коју су показали у овом мечу – рекао је Црномарковић.

У табору Партизана, логично, разочарање оваквим исходом.

- Борац је сасвим заслужено побиједио. Јасно је да не можете да тријумфујете ако током меча не искористите шансе које вам се укажу. Ово је наша реалност, али ћемо се трудити да у наредним мечевима поправимо утисак – рекао је тренер домаћих Александар Брковић.

Најмлађи рукометаш Партизана Андрија Ђуричић разлоге пораза види у великом броју грешака које је његов тим направио.

- Направили смо много технишких грешака те нисмо успјели да испоштујемо неке тренерове замисли и то су главни разлози нашег пораза – истакао је Ђуричић.

У наредном колу, 10. октобра, Борац m:tel гостује у Прешову екипи Татрана, а након тог меча наставиће пут према Хлоховецу, гдје их сљедећег викенда са домаћом Спортом очекује двомеч другог кола Купа EHF.

 

Фотографије су преузете са званичног сајта лиге.

ПАРТИЗАН – БОРАЦ m:tel 20:22 (10:10)

дворана: Бањица, гледалаца: 300, судије: Миљан Вешовић и Новица Митровић (Црна Гора), седмерци: Партизан 6 (2), Борац m:tel 2 (2), искључења: Партизан 2 минута, Борац m:tel 12 минута.

ПАРТИЗАН: Мих. Радовановић (18 одбрана), Васић, Илић 1, Сретеновић 2, Мил. Радовановић, Ђуричић, Мршуља, Пижурица, Матичић 2, А. Радовановић 3, Костадиновић 2, Рашић 5, Марсенић 4, Потић 1. Тренер: Александар Брковић.

БОРАЦ m:tel: Блажевић (15 одбрана), Хасељић, Јанковић, Херцеговац 2, Тешић 2, Црногаћа, Крстајић, Микић 5, Њежић, Вучић, Безбрадица 3, Рађеновић, Обрадовић 5, Тривунџа 5, Шешић, Ћеранић. Тренер: Бојан Црномарковић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298359 .