Подијели

Тријумф Борца у Приједору, Јовић најавио одлазак!

Великан из Платонове успјешно је прескочио препреку звану Приједор! "Црвено-плави" су у крајишком дербију, у оквиру 11. кола, резултатом 1:2 савладали Приједорчанe који полако губе корак са екипама изнад зоне испадања, док Борац на првенствену паузу одлази са 26 бодова, пет више од другопласираног Зрињског, те седам више од Сарајева.

Ипак, тријумф Борчевих момака у Приједору пао је у сјену изјаве шефа стручног штаба нашег тима Драгана Јовића који је пред камерама БХТ1 саопштио како, највјероватније, због приватних проблема напушта клупу Борца. Како је Јовић рекао након меча у граду на Сани, данас није успио да разговара са предсједником клуба Срђаном Шупутом, али ће, како сада ствари стоје, морати да напусти играче који постижу одличне резултате у Премијер лиги.

Борчеви фудбалери повели су поготком Срђана Граховца у 35. минуту меча. Субић је извео аут са лијеве стране, сам на гол-аут линији остао је Грујић који одиграва повратни пас за Граховца, а овај са 5 метара матира Бодирогу, који је, пак, прије примљеног гола два пута сачувао своју мрежу и то у 8. минуту, када је Ђелмић шутирао након паса Грујића, и у 33. минуту, када је Жижовић сјајно упослио Стокића.

У 61. минуту играчи Бориса Гаврана стижу до изједначења: Горан Котаран центрирао је са лијеве стране, а Игор Мишан главом са пет метара погађа Борчев гол. Два минута касније, након центаршута Стакића, лопта прескаче све играче и долази до Микића, али некадашњи везиста Борца погађа спољни дио мреже.

У 68. минуту, након аута Мирка Тице, Жарић за кратко отклања опаснот испред гола, након чега Небојша Пејић шутира преко гола. У 75. минуту нови покушај Рудара: након паса са средине терена, Микић прима лопту на груди, али лопта поново одлази преко пречке.

Минут касније, постављен је коначан резултат. Граховац је упутио одличну дубинску лопту са пола терена, а Стокић "из прве", скоро из мртвог угла, погодио супротни горњи угао Бодирогиног гола.

Права драма виђена је у посљедњим минутима меча. На истеку 88. минута, након Стакићевог шута главом лопта погађа Стефана Дујаковића у тијело, домаћи су тражили једанаестерац, али главни судија Един Јакуповић се није огласио. У наставку акције поново је покушао Стакић, лопта овог пута у руку погађа Рунића, али Бишћанин поново не показује на бијелу тачку. Услиједили су протести Рударових играча, а епилог свега био је жути картон Котарану због приговора.

У судијској надокнади још двије шансе за Рудар: након корнера Тице покушао је Пекија, Распудић успијева да интервенише, а у наставку шутира и Пејић, али Дујаковић избацује лопту у корнер. Пола минуте касније слична ситуација пред голом Борца, чији играчи поново успијевају да се одбране.

У наредном колу, које се игра 19. октобра, Борац у Бањалуци дочекује Широки Бријег. Са или без Јовића на клупи, остаје да се види...

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20297816 .