Подијели

Прес-конференција пред Славију (Видео)

Највећи фудбалски дерби у Републици Српској, дуел Борца и Славије, игра се сутра (19 часова) на бањалучком Градском стадиону. Два тима највећи дерби са ове стране Дрине дочекују у различитом расположењу: Борац је први са 20 бодова, док је Славија тек девета са 15, а у посљедња два кола примили су чак седам погодака.

Присутним медијима своја очекивања од меча пренијели су шеф стручног штаба Борца Драган Јовић, те првотимци Срђан Граховац и Асмир Авдукић. Иначе, прије почетка прес-конференције, директор клуба из Платонове улице Станоје Штрбац Срђану Граховцу поконио је дрес са бројем 100 јер је Борчев везиста у Сарајеву одиграо 100. меч у најдражем, црвено-плавом дресу.

Стратег Борца Драган Јовић на данашњем обраћању медијима уизниио је низ похвала на рачун тима Славије.

- Гледао сам њихова посљедња два гостујућа дуела, када су играли са Жељезничаром и Зрињским, у којима су примили један гол из игре. Веома добро стоје у дефанзиви, из које знају да створе квалитетан контранапад и на то морамо да обратимо највећу пажњу. Пред овај дуел радимо у доброј атмосфери, лидери смо на табели и вјерујем да ћемо уз помоћ наших навијача, које овом приликом позивам да сутра дођу на стадион, остати на том мјесту – истакао је Јовић.

Када је у питању играчки кадар који ће се сутра супротставити Славији, повријеђених ни суспендованих играча нема док једини проблем ствара новонастала ситуација око капитена Бориса Распудића.  Јовић је, наравно, појаснио о чему је ријеч.

- Сличан проблем има и Сарајево са Вулетом Тривуновићем. Наиме, према одређених прописима, играчу се не може брисати суспензија од једног меча јер нису прошле 72 минуте утакмице, колико је потребно. У контакту смо са представницима Савеза и данас ћемо знати на чему смо – рекао је Јовић.

Упркос одличним резултатима у првих девет кола, Борчев први тренер истиче да мјеста еуфорији нема и да амбиције остају исте.

- Пред почетак сезоне зацртан је циљ да будемо пласирани у средину табеле. Лично, немам нових задатака од стране управе, па се тако и припремамо за мечеве. Цијело ово вријеме екипа је расла, и зато смо сада ту гдје јесмо. О неким већим амбицијама тешко је причати јер не знамо ни који играчи ће ту бити и на прољеће јер већ сад постоје интересовања појединих менаџера за наше младе играче. Тек кад се искристалише тим за прољећну полусезону, моћи ћу да кажем нешто више о већим амбицијама – наставио је Јовић.

"Слављеник" Срђан Граховац у први план истакао је како Славија традиционално добро игра у Бањалуци, али очекује да Борац сутра упише нову побједу и тежак септембарски распоред мечева у првенству заокружи побједом.

- Као што је тренер рекао, очекује нас дуел са квалитетном екипом која по традицији пружа добре партије на нашем терену. Поједини играчи имају и додатни мотив јер смо са Славијом имали и одређена лоша искуства у прошлости. Међутим, добро радимо, добро играмо, атмосфера међу играчима је добра, тако да постоје сви предуслови за нова три бода – јасан је Граховац.

Слично размишља и први чувар мреже Борца Асмир Авдукић.

- Славија је тежак ривал који се не брани у Бањалуци, међутим сматрам да наша побједа сутра неће изостати узевши у обзир наше резултате које остварујемо и партије које пружамо у Премијер лиги – рекао је Авдукић.

Присутним новинарима данас се обратио и директор клуба Станоје Штрбац, који је истакао да најновије појачање Борца Тони Маркић, по свему судећи, неће моћи да наступи за овај клуб прије почетка другог дијела сезоне.

- Маркићу је истекла аматерска лиценца од мјесец дана. Да је у питању професионална, проблема не би било. По свему судећи, мораћемо да сачекамо на Маркићев званични наступ до прољећа, као што је случај са Билбијом и Сарајевом – рекао је Штрбац.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 45 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214941 .