Подијели

Дисциплинска и Такмичарска, сад да вас видимо!

Дерби деветог кола и цијеле јесење полусезоне Премијер лиге између Сарајева и Борца прекинут је у 71. минуту. Тачније, прекинуле су га Хорде зла, које су са сјеверне трибине утрчале на стадион у намјери да нападну Борчеве присталице иза другог гола. Пар навијача сарајевског тима покушало је да баци упаљенe бакљe према Лешинарима, међутим правовременом интервенцијом полиције Кантона Сарајево спријечени су тежи инциденти.

Изабраници Драгана Јовића повукли су се у свлачионицу и донијели једину исправну одлуку: на травњаку се не осјећају безбједно и не желе да наставе утакмицу. Прекид је трајао пуних сат времена, да би на крају дошло до дефинитивног прекида меча. Иако су играчи Сарајева покушавали да убиједе своје супарнике да се врате на терен, "црвено-плави" због своје сигурности то нису жељели да ураде.

Пропозиције такмичења кажу да, уколико се одиграју 72 минуте меча, исти ће бити регистрованим резултатом у том тренутку, међутим овај сусрет је прекинут у 71.  минуту, тако да преостаје само једно логично рјешење, а то је да Такмичарска комисија данашњи дерби региструје резултатом 0:3 за Борац. Такође, занимљива ће бити и одлука оне друге, Дисциплинске комисије, која треба да одлучи каква казна чека сарајевски клуб.

Стигло је сад вријеме да опишемо одиграних 71 минут меча на "Кошеву". У првих 45 минута Борац је створио неколико прилика пред голом Дејана Бандовића, док је Сарајево пружило јако блиједу партију те су  само једном преко Татомировића покушали да матирају Авдукића.

У 18. минуту лопту је на средини терена изгубио Ковачевић, Журжинов је изашао сам испред Бандовића, али голман домаћих успијева да заустави његов покушај. Четири минута касније Стокић је на лијевој страни одиграо повратни пас за Журжинова, који са 4 метра шутира преко гола. Између ове двије Борчеве шансе биљежимо и једини покушај Сарајева у првом дијелу, када је слободан ударац извео Комазец, а Татомировић са пет метара шутирао главом поред лијеве стативе. У 27. минуту поново је у прилици Журжинов, али са 17 метара шутира директно у Бандовића.

На самом старту другог дијела шеф стручног штаба Сарајева Хусреф Мусемић извршио је двије измјене, у жељи да убрза игру свог тима, у чему је и успио. Умјесто Вусљанина и Ковачевића, у игру су ушли Траванчић и Радовац. Након уласка споменутог двојца, Сарајево је вршило праву опсаду Борчевог гола.

У 54. минуту након центаршута Тадејевића Османагић и Комазец су засметали један другом, па је велика шанса пропала. Само два минута касније, са лијеве стране центрира Тодоровић, а лопту главом на другој стативи не успијевају да захвате Комазец и Траванчић.

На истеку 59. минута Траванчић лоше шутира са врха шеснаестерца поред лијеве стативе, а само минут касније на исти начин завршава и покушај Бишановића.

Одличну прилику за домаће у 62. минуту пропушта Комазец, када са пет метара неометан, након центаршута Траванчића са десне стране, шутира поред гола. Истицао је 66. минут, када је Сарајево извело корнер, а покушај Комазеца са 2 метра тијелом изблокирао Жижовић.

У 70. минуту са лијеве стране центрира Тодоровић, Комазец на другој стативи спушта лопту до Османагића који шутира преко гола. У нападу Борца који је услиједио Стокић је побјегао одбрани Сарајева, али Бандовић успијева да га заустави. Само тридесет секунди касније, Хорде зла су прекинуле утакмицу...

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298054 .