Подијели

Великан срушио Зрињски!

Борац поново лидер!

Великан из Платонове поново је на челу Премијер лиге! У једном од дербија осмог кола "црвено-плави" су на Градском стадиону, пред 3000 гледалаца, на плећа оборили једног од фаворита за освајање шампионског пехара, Зрињски из Мостара – 2:0! Још једном  ове сезоне радост Борчевим навијачима донио је двојац Стокић-Ђелмић који је од 12 голова клуба из Платонове улице постигао 11.

Борац је до вођства стигао у посљедњим тренуцима првог дијела, када је Распудић упутио пас са Борчеве половине терена, лопта стиже до Ђелмића који одлично упошљава Стокића и матира голмана Зрињског Дујковића. Могао је Борац и раније да стигне до вођства, тачније у 30. минуту, када је Граховац предриблао три играча мостарског тима и на лијевој страни упослио Жижовића, који шутира лоше преко гола.

Велику прилику у првом дијелу (17. минут) пропустили су и Мостарци и то преко свог најбољег стријелца Амера Бекића који се нашао очи у очи са Авдукићем, али Борчев чувар мреже био је непремостива препрека.

Коначних 2:0 постављено је у 75. минуту: Жижовић је украо једну лопту на средини терена, упослио лијево Стокића који није успио да изгради позицију за шут ка голу, већ је одиграо повратни пас према Ђелмићу који са 18 метара прецизним ударцем погађа доњи лијеви угао Дујковићевог гола.

Како смо навели у уводном дијелу овог извјештаја, Борац се тријумфом над "племићима" вратио на прво мјесто на табели и сада има 17 бодова, на другом мјесту је Сарајево са 15, док је Зрињски пао на треће мјесто са 14.

Наредно коло, већ смо рекли у најави меча са Зрињским, доноси нови велики премијерлигашки дерби. Већ у сриједу, са почетком у 17 часова, играчи Драгана Јовића гостују Сарајеву. Тај меч биће директно преношен на Арени спорт, као и меч десетог кола сљедеће суботе, када Борац дочекује Славију.

БОРАЦ – ЗРИЊСКИ 2:0

стријелци: 1:0 Стокић (45.), 2:0 Ђелмић (75.), стадион: Градски, гледалаца: 3000, судија: Елмир Пилав (Сарајево), жути картони: Распудић (Борац), Аничић (Зрињски)

БОРАЦ: Авдукић, Радуловић, Рунић, Распудић, Журжинов, Граховац, Жижовић (од 89. минуте Жарић), Грујић, Предраговић (од 60. минуте Ст. Дујаковић), Ђелмић, Стокић (од 90. минуте Си. Дујаковић). Тренер: Драган Јовић.

ЗРИЊСКИ: Дујковић, Радељић, Симеуновић, Бекић, Стојкић, Брковић, Белошевић (од 58. минуте Црнов), Савић (од 58. минуте Миличевић), Баришић (од 85. минуте Поповић), Аничић, Ђурић. Тренер: Бранко Карачић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 7 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303057 .