Подијели

Борац преко Дрине до осмине финала

Ко год није присуствовао данашњој утакмици шеснаестине финала Купа БиХ између бањалучког Борца и вишеградске Дрине (3:0), већ само чуо коначан резулат, рекао би да су се изабраници Драгана Јовића рутински пласирали у осмину финала. Међутим, није било тако: много труда требало је да се уложи како би се, по хладном времену и пред само 150 гледалаца, савладали "жилави" Вишеграђани. На крају, три лопте завршиле су у мрежи Данила Говедарице, чиме је Борац данас, уз тим Сарајева, резервисао карту за 16 најбољих.

У првом полувремену Борчеви фудбалери плели су мрежу пред голом члана Прве лиге Републике Српске, што нису успјели да материјализују. У трећем минуту Момир Зечевић је упутио први шут ка голу након паса Милана Шакића, али је Говедарица био на мјесту. Шест минута касније Зечевић је асистент, а до лопте прије Стефана Дујаковића стиже голман гостујућег тима.

У 13. минуту, након асистенције Предраговића, Перовићев шут Говедарица брани, да би одмах у сљедећем нападу Борчева "десетка" шутирао, али гостујући чувар мреже лопту скреће у корнер. 17. минут доноси нову Борчеву полуприлику: Стефан Дујаковић се нашао у шанси, али фудбалер Дрине Игор Мирковић отклања опасност испред свог гола.

Прву прилику за Вишеграђане биљежимо у 23. минуту, када је, након центаршута Далибора Дамјановића, омалени Дејан Тасић шутирао преко гола. Исти играч је шутирао и осам минута касније, али лопта одлази високо преко гола.

Такође у 31. минуту у идеалној прилици за постизање гола нашао се Милош Перовић. Након центаршута Граховца, лопта прескаче Стефана Дујаковића, а у наставку акције, након Перовићевог шута главом, Говедарица лопту избацује у корнер. Ударац из угла извео је Граховац, а Кондић шутира поред гола.

Само три минута касније поново је Перовић у шанси након центаршута Синише Дујаковића, али нови шут главом лако зауставља Говедарица. Минут након тога у прилици је Предраговић, који шутира преко гола након убачаја Шакића. У 42. минуту, након центаршута Субића, Стефан Дујаковић главом шутира право у голмана Дрине, а прво полувријеме закључено је слободним ударцем Дрине који је извео Дамјановић, али није било потребе за Авдукићевом реакцијом.

Шеф стручног штаба Борца Драган Јовић све три измјене обавио је на старту другог полувремена. Умјесто Зечевића, Шакића и Перовића, у игру су ушли Радуловић, Сапардић и Журжинов.

Других 45 минута боље почиње Дрина, која у периоду од 50. до 55. минута ствара три прилике пред голом Борца. Прво је Дамјановић шутирао поред лијеве стативе Борчевог гола, потом је исти играч извео слободан ударац, а Авдукић крајњим напором избацио лопту у корнер, да би, на крају, након соло-продора Дарко Росић изашао сам испред Авдукића, али "јединица" Борца сјајно интервенише.

Први Борчев покушај у другом дијелу игре биљежимо у 69. минуту, када се Синиша Дујаковић ослободио чувара, центрирао, али лопту у петерцу Дрине није најбоље захватио Журжинов.

И онда, у периоду од 71. до 83. минута, Борац постиже три поготка. Наиме, у 71. минуту, након паса Субића, вањским дијелом стопала са 12 метара шутирао је Стефан Дујаковић и матирао Говедарицу. Овом приликом свакако треба истаћи да је Дујаковић болестан два дана и да је данас прије меча примао и инфузију.

На 2:0 у 81. минуту повисио је Александар Кондић. Према голу Дрине шутирао је Граховац, а Кондић је лопту захватио лопту тек толико да превари Говедарицу. Коначан резултат постављен је два минута касније, када је сјајан гол са 30 метара постигао Федор Предраговић.

Како рекосмо, данас је, поред Борца, пласман у осмину финала обезбиједила и екипа и Сарајева која је у Санском Мосту савладала Подгрмеч са 2:7. Осталих 14 мечева игра се сутра.

БОРАЦ – ДРИНА ХЕ 3:0 (0:0)

стријелци: 1:0 Ст. Дујаковић (71.), 2:0 Кондић (81.), 3:0 Предраговић (83.), стадион: Градски, гледалаца: 150, судија: Зоран Грбић (Приједор), помоћници: Драган Керановић (Приједор) и Радислав Качавенда (Градишка), жути картони: Си. Дујаковић, Сапардић, Субић (Борац), Бојат, Крсмановић (Дрина ХЕ).

БОРАЦ: Авдукић, Зечевић (од 46. Радуловић), Предраговић, Граховац, Си. Дујаковић, Ст. Дујаковић, Субић, Жарић, Шакић (од 46. Сапардић), Перовић (од 46. Журжинов), Кондић. Тренер: Драган Јовић.

ДРИНА ХЕ: Говедарица, Пљеваљчић, Дамјановић, Марковић, Росић (од 74. Солдар), Мирковић, Гузина (од 67. Крсмановић), Тасић, Секулић, Тешевић (од 80. Шимшић), Бојат. Тренер: Марко Видаковић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298463 .