Подијели

Вележ нанио први пораз Борцу (Видео)

Седмо премијерлигашко коло донијело је први пораз бањалучког Борца. "Црвено-плави" су гостовали у Врапчићима екипи Вележа, која је остварила побједу резултатом 3:0 и тако смањила на само два бода заостатак за Борцем, који сада заузима треће мјесто са 14 бодова, колико имају и Зрињски и Сарајево, али су Мостарци и Сарајлије испред Борца због боље гол-разлике.

Неугодна традиција се наставила: клуб из Платонове улице ни након седам година није успио да погоди мрежу Вележа у Врапчићима. Створили су изабраници Драгана Јовића три шансе за постизање гола, једном је чак погођен и оквир гола, што је ипак било недовољно да се у Бањалуку врате са бар једним бодом и остану на лидерској позицији и након седме првенствене рунде. Са друге стране, играчи Ибре Рахимића, након незанимљивог првог полувремена, кренули су офанзивније у наставку и као плод такве игре стигла су и три поготка у Авдукићевој мрежи.

Већ у 15. секунду утакмице Малетић је шутирао искоса са десне стране, али опасности по Авдукићев гол није било. На почетку 12. минута биљежимо и прву прилику за Борац, када је Стокић шутирао, али "јединица" Вележа Оштраковић брани његов ударац са врха шеснаестерца. Борчев нападач је у новој шанси на истеку 27. минута, али је Оштраковић поново изашао као побједник.

На самом старту другог полувремена велика шанса за Вележ: понајбољи појединац у дресу "рођених" у другом дијелу, Алидин Дино Хајдаровић који је након првих 45 минута замијенио Дарка Малетића, шутирао је према голу, лопта стиже до Синана Рамовића који након окрета шутира, али Авдукић сјајно брани.

На истеку 62. минута Вележ стиже до вођства. Бојан Летић побјегао је на лијевој страни Огњену Ђелмићу, центрирао, а најспретнији пред Борчевим голом био је Мирза Ћемаловић који матира Авдукића за велико славље малобројне домаће публике на стадиону. Само минут и по касније у прилици је био Хајдаровић чији шут Авдукић брани, а у наставку акције млади играч Вележа шутира поред десне стативе Борчевог гола.

У 71. минуту домаћи су удвостручили предност. Сабахудин Јусуфбашић извео је корнер, а Мерзић са петерца петом лопту пребацује до Рамовића који главом успијева да савлада Борчевог чувара мреже. Минут касније Борац је преко Распудића био у прилици да смањи на 2:1, али Борчев капитен са 20 метара погађа пречку.

На истеку 78. минута постављен је коначан резултат. Граховац је изгубио лопту на средини терена, центаршут са лијеве стране упућује Рамовић, а трећи гол за Мостарце постиже Хајдаровић.

 

Овоме додајмо и да је у судијској надокнади другог полувремена Борац остао са десет играча на терену након што је искључен најбољи стријелац нашег клуба у текућој сезони Огњен Ђелмић. Наиме, иако је већ имао једну јавну опомену, Ђелмић није хтио да се одмакне од фудбалера Вележа који су се припремали да изведу корнер, па је главни судија Горан Параџик био приморан да Борчевом крилном играчу покаже пут у свлачионицу. Срећом, црвени картон добијен у првенству рачуна се и у куп-такмичењу, па ће Ђелмић пропустити дуел са вишеградском Дрином у Купу БиХ, док ће за дерби са Зрињским сљедеће суботе бити на располагању стручном штабу.

ВЕЛЕЖ – БОРАЦ 3:0

стадион: у Врапчићима, гледалаца: 500, судија: Горан Параџик (Љубушки), жути картони: Ћемаловић, Зољ, Рамовић, Јусуфбашић (Вележ), Ђелмић, Субић (Борац), црвени картон: Ђелмић (Борац).

ВЕЛЕЖ: Оштраковић, Мајкић, Малетић (од 46. Хајдаровић), Рамовић, Зољ, Мерзић, Хебибовић (од 32. Кодро), Окић, Ћемаловић (од 68. Јусуфбашић), Звонић, Летић. Тренер: Ибро Рахимић.

БОРАЦ: Авдукић, Грујић (од 46. Граховац), Стокић, Журжинов (од 46. Ст. Дујаковић), Петровић, Радуловић, Субић, Жижовић (од 73. Перовић), Рунић, Распудић, Ђелмић. Тренер: Драган Јовић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 25 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298240 .