Подијели

Прес-конференција пред Вележ (Фото/Видео)

Фудбалери бањалучког Борца у недјељу, у дербију седмог кола Премијер лиге, гостују у Врапчићима екипи Вележа. Када је у питању споменуто гостовање, традиција и статистика никако нису на Борчевој страни. Наиме, клуб из Платонове улице, откако се игра Премијер лига, није тријумфовао у Врапчићима, а гол није постигао пуних седам година. Свјесни су тога и играчи и стручни штаб, међутим, како је истакнуто на данашњој конференцији за медије, добро се радило у првенственој паузи и оптимизма не мањка.

- У првих шест кола постигли смо резултате какве скоро нико није очекивао, налазимо се на лидерској позицији, а уз то смо квалитетно тренирали током протекле двије недјеље и одиграли пријатељски сусрет са ОФК Београдом. Истина, у том мечу смо поражени резултатом 1:2, али видјели смо и доста добрих ствари како у првом, тако и у другом полувремену. У недјељу нас очекује стари ривал у специфичној атмосфери, упознати смо и са традицијом која није баш за похвалу, међутим играчи ће сигурно у Врапчићима пружити максимум и надамо се повољном резултату – рекао је пред новинарима помоћни тренер Борца Марко Максимовић.

Максимовић је апострофирао три играча Вележа од којих пријети највећа опасност по гол Борца.

- У Вележу је наш бивши играч Драко Малетић, не смијемо да заборавимо ни још једног Бањалучанина Данијела Мајкића, а ту је и Шевко Окић који је постигао једини гол у нашем међусобном дуелу у прошлој сезони и који је и био стријелац за Вележ у пријатељској утакмици против Олимпика у паузи која је за нама – истакао је Максимовић.

Фудбалере Борца у септембру очекује изузетно тежак премијерлигашки распоред. Након гостовања у Врапчићима, у Бањалуку стиже Зрињски, само четири дана касније (25. септембар) слиједи велики дерби са Сарајевом на "Кошеву", а 28. септембра у граду на Врбасу гостује Славија. Помоћник Драгана Јовића није желио да прецизира са колико би бодова био задовољан из предстојећа четири дуела.

- Борац у сваку утакмицу улази са жељом да побиједи и такав приступ нам је и донио прво мјесто након шест кола. Сигурно је да бисмо жељели свих 12 бодова, а да ли је то реално, тешко је рећи у овом тренутку јер имамо и велики број играча са два жута картона – наставио је Максимовић.

У добру игру и повољан резултат против "рођених" вјерује и првотимац Александар Радуловић.

- Како је и тренер Максимовић рекао, добро и квалитетно смо радили и оптимистично улазимо у предстојећи дуел. Надамо се побједи, међутим за нас би, по мом мишљењу, у овом тренутку веома добар резултат било и освајање једног бода – рекао је Радуловић.

Иначе, утакмицу између Вележа и Борца у недјељу ће дректо преносити БХТ1 са почетком у 16 часова. Главни судија је Горан Параџик из Љубушког.

 

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 22 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20262620 .