Подијели

Борац поражен од ОФК Београда

Првенствену паузу бањалучки Борац искористио је за одигравање пријатељског сусрета са чланом Јелен Суперлиге Србије, ОФК Београдом. У утакмици која је одиграна на Градском стадиону, пред 1000 гледалаца, тријумфовали су "романтичари" са Карабурме резултатом 1:2.

У 24. минуту гостујући састав стигао је до вођства поготком 19-годишњег нападача Александра Чаврића, а са овим резултатом се отишло и на одмор. Гости су удвостручили своју предност у 65. минуту, када је након корнера Марка Перовића лопту главом захватио најнижи играч на терену, искусни Драган Богавац, и матирао свог имењака Ђорђића на голу Борца. Једини гол на овом сусрету за наш тим постигао је Стефан Дујаковић у 89. минуту утакмице.

Иначе, прије почетка утакмице у Трофејној сали на Градском стадиону одржана је прес конференција, на којој су се представницима медија обратили предсједници два клуба, Срђан Шупут и Звзедан Терзић. Први човјек клуба из Господске улице није крио задовољство доласком београдског клуба на бањалучки Градски стадион.

- Изузетно нам је драго што можемо угостити једну одличну екипу и сјајно организован клуб као што је ОФК Београд. У разговору са предсједником Терзићем успјели смо договорити одређене видове сарадње, који ће бити од користи за оба клуба. Наша је жеља да се као и ОФК Београд у будућности ослањамо на наше младе снаге, а тај рецепт смо у великој мјери примијенили и ове сезоне јер смо са играчким кадром који се углавном ослања на домаће снаге тренутно на првом мјесту у Премијер лиги. Одлично смо примљени током прољећа на Карабурми и ово је одлична прилика да популарним "романтичарима" узвратимо за гостопримство – рекао је Шупут.

Звездан Терзић у свом обраћању медијима истакао је како постоји могућност да у блиској будућности ОФК Београд уступи успостави размјену играча са Борцем.

- Борац је предводник српског фудбала у БиХ. Ово подручје је увијек обиловало бројним талентима, увјерио сам се у то играјући фудбал на овом стадиону небројено пута. Посљедњу утакмицу сам играо 1992. године, завршила је 0:0, а од тада се много тога промијенило. Ми смо стабилизовали наш клуб, организационо га подигли на један виши ниво, а видим да се и овдје доста тога урадило по питању уређења стадиона и клупске инфраструктуре. Увијек смо гајили пријатељске односе са Борцем, тако ће бити и убудуће, могуће је да у наредном периоду уступимо неке од наших играча у Борац, али исто тако желимо да пратимо таленте са ових простора и уколико будемо у могућности да их ангажујемо – истакао је Терзић.

Након обраћања медијима, Шупут је госту из Београда уручио Борчев дрес са бројем 4, док је Терзић Шупуту, поред дреса ОФК Београда, поклонио и монографију поводом 100 година ОФК Београда, коју је написао спортски новинар Михајло Тодић.

БОРАЦ – ОФК БЕОГРАД 1:2 (0:1)

стријелци: 0:1 Чаврић (24.), 0:2 Богавац (65.), 1:2 Ст. Дујаковић (89.), стадион: Градски, гледалаца: 1 000, судија: Вања Ајдер (Бањалука).

БОРАЦ: Ђорђић, Распудић, Рунић, Жарић, Субић, Радуловић, Ђелмић, Грујић, Жижовић, Журжинов, Стокић. Још су играли: Си. Дујаковић, Ст. Дујаковић, Комљеновић, Шакић, Зечевић, Кузмановић, Предраговић, Перовић, Кондић, Сапардић.

ОФК БЕОГРАД: Б. Павловић, П. Павловић, Планић, Васиљевић, Аџић, Гајић, Јешић, Палочевић, Перовић, Чаврић, Дамјановић. Још су играли: Чупић, Радивојевић, Батес, Богавац, Ст. Ковачевић, Тутњевић, З. Ковачевић, Белић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 22 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298376 .