Подијели

Жељезничар срушен у Платоновој!

Ђелмић пресудио Сараjлијама!

Минимална али заслужена и злата вриједна побједа бањалучког Борца над актуелним шампионом! У дерби сусрету четвртог кола Премијер лиге "црвено-плави" су пред 6500 гледалаца срушили лидера и браниоца трофеја, сарајевски Жељезничар, резултатом 2:1 и након непотпуног, четвртог кола, заузели четврто мјесто на табели са само бодом заостатка за тимом са "Грбавице"!

У првих 45 минута изабраници Драгана Јовића одржали су фудбалски час гостима из Сарајева. Стрпљиво, пожртвовано, мирно у одбрани, онако како се само од младог тима Борца пожељети може! Плод такве игре момци у црвено-плавим дресовима убрали су већ у 18. минуту, када је Ђелмић затресао мрежу гостију. Жарић је упутио пас преко цијелог терена за Грујића, искусни Борчев везиста петом на лијевој страни проналази Субића, који пролази поред Керле и центира, а на десетак метара од гола на лопту натрчава Ђелмић и матира гостујућег чувара мреже Хаџића.

Само 12 минута касније нова ерупција одушевљења на Градском стадиону. Након Керлиног паса, голман гостију Хаџић лоше испуцава лопту која долази до Грујића који несебично упошљава Ђелмића, а овај са 17 метара приземним ударцем поново погађа доњи лијеви угао Хаџићевог гола.

У другом полувремену долази до пада у Борчевој игри. Наиме, у 52. минуту Драшко Жарић, којем је меч са Жељезничаром био први у овој сезони, добија други жути картон, те Борац остаје са десет играча на терену. Гостујући састав бројчану предност користи два минута касније, када је Авдукића савладао Адиловић. Срђан Станић упутио је центаршут са десне стране, а Адиловић бјежи неопрезном Рунићу и главом матира Авдукића.

До краја меча гости су потпуно контролисали игру, стварали прилике пред голом Борца, чији навијачи су до посљедњег тренутка стрепили за коначан резултат. Најближе изједначењу тим са "Грбавице" био је у 75. минуту, када је Јамак покушао да упосли Селимовића, али Стефан Дујаковић у посљедњи час спријечава погодак гостију, да би у наставку акције, након новог центаршута Јамака, Селимовић у паду захватио лопту која одлази поред гола.

Могао је Борац у судијској надокнади да стигне и до трећег поготка, када је, након једног неуспјешног напада Сарајлија, услиједио контранапад Борца, чак пет играча у црвено-плавим дресовима кренуло је у напад, а Зељковић је остао сам у одбрани гостију. Радуловић је упослио Перовића који не успијева да прође Зељковића, међутим лопта долази до Граховца који пребацује Хоџића, али бивши десни бек Борца спашава свој гол.

Како рекосмо, бањалучки Борац, након непотпуног четвртог кола, заузима одличну четврту позицију са 8 бодова, колико имају и другопласирани Олимпик и трећепласирани Радник.

У наредном колу, које се игра сљедећег викенда, Борчеви фудбалери гостују у Бијељини екипи Младости из Велике Обарске.

БОРАЦ - ЖЕЉЕЗНИЧАР 2:1

стријелци: 1:0 Ђелмић (18.), 2:0 Ђелмић (30.), 2:1 Адиловић (54.), стадион: Градски, гледалаца: 6500, судија: Владимир Бјелица (Српско Сарајево), жути картони: Жарић, Радуловић, Рунић, Ст. Дујаковић, Стокић, Грујић (Борац), Садиковић, Станић (Жељезничар), црвени картон: Жарић (Борац)

БОРАЦ: Авдукић, Распудић, Рунић, Жарић, Субић, Радуловић, Граховац, Грујић, Жижовић (од 58. Ст. Дујаковић), Ђелмић (од 80. Журжинов), Стокић (од 90. Перовић)

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Хаџић, Керла, Бучан (од 46. Чолић), Адиловић, Станић, Селимовић, Садиковић (од 64. Хоџић), Зељковић, Сврака (од 88. Бајић), Јамак, Урдинов

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 239 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303015 .