Подијели

Лекција и Слободи

Након побједе над лидером Босном, кошаркаши Борац Нектара Бањалука очитали су лекцију и Слобода Дити, у десетом колу Лиге осам, пошто су их на свом терену потпуно надиграли - 88:68. Разлика је била и већа, у неколико наврата износила је и 27 поена предности за "пиваре", али оно што је оставило најјачи утисак је добра игра Бањалучана.

Домаћи су кренули силовито и у деветом минуту имали предност од десет поена (22:12), што су задржали и до првог "малог" одмора. Разлику између 9 и 12 поена Бањалучани су одржавали и до краја првог полувремена. У наставку отпор Слободе потпуно је сломљен. Серијом од 12:0 за прва четири минута треће дионице "пивари" су потврдили надмоћ и у 34. минуту први пут повели с 27 поена предности - 74:47. До краја, захваљујући расположеном Росу гости су само успјели донекле да смање разлику, али је она до краја остала 20 поена.

Тренер Борац Нектара Бањалука Милош Пејић каже да су урадили оно што су и планирали, а то је, прије свега, да избију из главе утакмицу и побједу над Босном у прошлом колу.

- План је био да што прије освјежимо тим, имали смо само један дан за тренинг, и да потпуно мирни приђемо овој утакмици без икаквих калкулација. И даље имамо само једну једину обавезу, а то је да све што имамо дамо на паркету у свакој утакмици. А, да смо рачунали шта је реално вјероватно не бисмо добили у Сарајеву - каже Пејић.

Борац Нектар Бањалука се сада приближио четвртопласираној Слобода Дити на само једну побједу заостатка. Иако ни плеј-оф није немогућ, у Борац Нектару Бањалука нико не жели да то спомиње.

- Ништа се није промијенило. Момци су схватили шта ја тражим, а предност у овом тренутку је што ми играмо све боље из кола у коло и мислим да још можемо да напредујемо у неким стварима. Играчи дају максимум и на крају ће само табела показати шта смо урадили. Ми смо добили четири од пет посљедњих утакмица и то двије у гостима и мислим да је Борац Нектар Бањалука у једном налету, а докле ћемо стићи не оптерећујемо се - каже Пејић.

Иван Гемаљевић каже да је оваква игра и побједа резултат поштовања договора из свлачионице.

- Главно оружје био је офанзивни скок, од почетка смо наметнули наш ритам и то је текло цијели меч, тако да је резултирало са 20 поена разлике. Од почетка смо имали разлику и држали је и били смо сконцентрисани свих 40 минута. Сада нас очекују двије тешке утакмице кући, и то против Широког и Игокее. Као и на свакој другој утакмици циљ ће бити да добијемо без обзира на ривала - истакао је Иван Гемаљевић.

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА - СЛОБОДА ДИТА 88:68 (25:15, 22:20, 20:10, 21:23)

дворана: "Борик", гледалаца: 1000, судије: Драган Краљ (Требиње), Медин Душкај (Сарајево) и Иван Миличевић (Читлук).

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА: Френклин 2, З. Јовановић 11, Ступар, Ротбарт 18, В. Јовановић 7, Гемаљевић 17, Ђурасовић 11, Павловић, Милиновић, Велимировић 12, Поповић 2, Јосиповић 8.

СЛОБОДА ДИТА: Халиловић, М. Милошевић 7, Халилбеговић 2, Албијанић 4, Јефтић, Першић, Томовић, Танасиловић 2, Матић 6, Н. Милошевић 10, Јоцовић 17, Рос 20.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 34 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20260546 .