Подијели

Борцу бод на гостовању код Олимпика (Видео)

"Црвено-плави" успјели су да остану непоражени и на другом премијерлигашком гостовању. Након што су ремизирали (1:1) са Челиком у Зеници, исти резултат су поновили и данас у Сарајеву, на стадиону "Отока", на којем су снаге одмјерили са домаћим Олимпиком.

Текао је пети минут меча када је Великан из Платонове стигао до вођства. Играчи Олимпика изгубили су лопту на средини терена, контру Борца повукао је Владан Грујић и упослио Огњена Ђелмића, који се лако ослобађа свог чувара Стјепана Стубичана и матира чувара мреже Олимпика Дину Хамзића.

Након Борчевог водећег поготка сарајевски тим контролисао је игру, посјед лопте био је на страни домаћег тима, те је из такве ситуације на терену проистекло неколико полуприлика пред Авдукићевим голом. У 18. минуту капитен Олимпика Мухаремовић шутирао је преко гола, баш као и Бојан Регоје три минута касније.

У 31. минуту домаћини су тражили једанаестерац након интервенције Борчевог десног бека Александра Кондића, али главни судија меча, Бијељинац Данијел Пајић, није показао на бијелу тачку. Два минута касније понајбољи фудбалер домаћег тима Сулејман Смајић шутирао је поред гола, да би у 36. минуту Харис Дуљевић центрирао, али Мухаремовић није успио да главом захвати лопту онако како је желио. Посљедњу шансу у првом дијелу биљежимо у 37. минуту, када је, након акције Стокића, Жижовића и Субића, изблокиран шут Борчевог лијевог бека.

Већ на старту другог полувремена стопостотна шанса за Олимпик: Дуљевић је дриблингом преварио Субића, шутирао, али, на срећу за Борац, поред гола. У 49. минуту Жижовић је опробао шут, али је Видовић лопту скренуо у корнер, да би потом Кокот покушао да угрози Авдукића, али опасности по Борчев гол није било.

У 53. минуту домаћи стижу до изједначења: искоса са десне стране шутирао је бек Мирза Ризвановић и погодио горњи десни угао гола Авдукића, који је био немоћан у овој ситуацији.

На истеку 64. минута сјајну шансу да донесе ново вођство Борцу пропустио је Жижовић. Стокић је упослио Борчевог везисту који је изашао сам пред Хамзића, али голман домаћих ногом брани Жижовићев шут. У наставку услиједила је контра домаћих, коју није реализовао Смајић. Исти играч покушао је и у 68. минуту, међутим Авдукић врховима прстију избацује лопту у корнер. До краја сусрета прилика за гол ни на једној ни на другој страни није било, те је Борац, сасвим заслужено, стигао до новог гостујућег бода.

У сљедећем колу Борчеви фудбалери у суботу, у великом дербију, на Градском стадиону дочекују тим Жељезничара, који је и након трећег кола задржао максималан учинак савладавши резултатом 0:1 екипу Витеза у Зеници.

ОЛИМПИК – БОРАЦ 1:1

стријелци: 0:1 Ђелмић (5.), 1:1 Ризвановић (53.), стадион: "Отока", гледалаца: 350, судија: Данијел Пајић (Бијељина), жути картони: Мухаремовић (Олимпик), Радуловић, Перовић, Субић, Кондић (Борац)

ОЛИМПИК: Хамзић, Стубичан, Ризвановић, Мерајић, Регоје, Видовић, Кокот (од 75. И. Смајић), Дурак (од 80. Капић), Дуљевић, С. Смајић, Мухаремовић

БОРАЦ: Авдукић, Субић, Рунић, Распудић, Кондић, Граховац, Радуловић, Жижовић (од 80. Ст. Дујаковић), Ђелмић, Грујић (од 61. Журжинов), Стокић (од 89. Перовић)

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 23 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298238 .