Подијели

Стокић са пенала за први тријумф

Премијерни меч у новој сезони пред домаћим навијачима успјешно је апсолвиран. Након освојеног бода против Челика у првом колу Премијер лиге, бањалучки Борац је у другом стигао и до прве "тројке" савладавши дебитанта у лиги, екипу Витеза, резултатом 1:0. Гол, као и у Зеници, постигао је Јоцо Стокић и то опет из једанаестерца.

Прву прилику на мечу и то за госте биљежимо у 15. минуту, када је Видовић опробао шут, али је Авдукић био сигуран. Борчеви фудбалери су у првом полувремену меча са Витежанима створили три добре прилике за постизање гола, али промјене резултата у првих 45 минута није било. Прво је у 32. минуту Ђелмић упутио приземан центаршут са лијеве стране, Грујић није добро захватио лопту, на коју Стокић касни. Четири минута касније поново је Стокић у прилици, али овај пут лоше шутира. Крајем првог полувремена Стокић је покушао главом да матира чувара мреже гостију, међутим лопта одлази високо преко гола.

У 63. минуту, након центаршута Радуловића са десне стране, играч гостију Брекало играо је руком у свом шеснаестерцу, услиједила је бура протеста како играча, тако и навијача Борца, међутим главни судија Емир Јакуповић није показао на бијелу тачку. Само четири минута касније дјелилац правде из Бихаћа досудио је пенал за "црвено-плаве": Распудић је упутио центаршут, лопта опет погађа Брекала у руку, а сигуран реализатор једанаестерца био је Стокић.

Борац је могао преко Радуловића и Дујаковића да увећа предност, али је голман гостију Перковић успио да одбрани два неугодна ударца Борчевих фудбалера.

У 87. минуту биљежимо велику прилику за госте да стигну до изједначења: Прањковић је упутио идеалан центаршут пред Борчев гол, гдје је лопту главом захватио Смрико, али бивши члан Челика шаље лопту неколико центиметара поред гола. Гости су до краја сусрета још једном запријетили преко Брекала, који је сa десетак метара шутирао главом, али Авдукић лако хвата лопту након његовог ударца.

Овоме додајмо и да је у утакмици против Витеза у Борчевом дресу дебитовао и штопер Огњен Петровић, који је у игру ушао након првих 45 минута замијенивши Синишу Дујаковића.

У наредном, трећем колу, Борчеви фудбалери гостују у Сарајеву екипи Олимпика, која је након премијерног тријумфа (4:0) над Леотаром у другом колу ремизирала са Челиком у Зеници (2:2).

БОРАЦ – ВИТЕЗ 1:0 (0:0)

стријелац: 1:0 Стокић (67, једанаестерац), стадион: Градски, гледалаца: 4 000, судија: Един Јакуповић (Бихаћ), жути картони: Субић, Стокић, Жижовић (Борац), Јурић, Имамовић (Витез).

БОРАЦ: Авдукић, Си. Дујаковић (од 46. Петровић), Рунић, Распудић, Субић, Граховац, Грујић (од 64. Ст. Дујаковић), Жижовић, Радуловић, Ђелмић, Стокић (од 90. Предраговић). Тренер: Драган Јовић.

ВИТЕЗ: Перковић, Јурић, Дедић (од 80. Ливаја), Дилавер, Шишић (од 66. Мишић), Имамовић, Брекало, Видовић (од 56. Смрико), Бадров, Прањковић, Капетан. Тренер: Валентин Плавчић.

(борац-спорт)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298357 .