Подијели

''Црвено-плави'' неријешено у Зеници (Видео)

Фудбалери Борца су јуче пут Зенице кренули са зебњом и питањем да ли ће се утакмица у Зеници уопште одиграти, а игром, борбеношћу и резултатом (1:1) разгалили су срца својих навијача. Упркос свим проблемима који притискају бањалучки клуб, фудбалери су наставили један лијеп низ: низ без пораза против екипе Челика продужен је на 12 утакмица или, тачније, Зеничани "црвено-плави" тим нису побиједили још од сезоне 2006/07!

Оно што ''упада'' у очи је изглед Борчеве одбране на почетку ове сезоне. За разлику од прошле године гдје су задњу линију чинили искусни фудбалери (Тривуновић, Жарић, Васиљевић, Распудић), ове је ситуација потпуно другачија. Из прошле сезоне данас је на Билино поље истрчао само капитен Распудић, а друштво у одбрани су му чинили десни бек Александар Кондић (1994. годиште), штопер Небојша Рунић (1992.) и лијеви бек Александар Субић  (1993.). Ако узмемо у обзир да је младом Кондићу утакмица у Зеници била и деби у Борчевом дресу, са правом можемо рећи да је поменута тројка својом игром оправдала повјерење шефа струке Драгана Јовића и многим навијачима доказала да се у наредним утакмицама на њих са пуним правом може рачунати.

У вечерашњој утакмици Челик је први дошао до вођства у 31. минуту: Кајкут је прошао по десној страни, центрирао до Мешановића који лопту додаје до Дедића, а овај шутира у сами угао Авдукићевог гола. У судијској надокнади судија Дарко Обрадовић је досудио прекршај за Борац, Жижовић је извео слободан ударац, лопта долази до Стокића који снажно шутира, а Душко Стајић руком зауставља његов ударац у казненом простору и судија Обрадовић показује на бијелу тачку! Стокић је и извео једанестерац и довео Бањалучане до изједначења и велике радости.

Могли су "црвено-плави" у задњим минутама меча стићи и до побједе, али Жижовић и Граховац нису били довољно концентрисани и сналажљиви у својим стопостотним шансама. Али знајући под каквим притиском су наши фудбалери отпутовали у Зеницу, овај неријешен резултат је злата вриједан!

Наредни меч Борац игра сљедећег викенда на Градском стадиону, а противник је дебитант у Премијер лиги, екипа Витеза.

ЧЕЛИК – БОРАЦ 1:1 (1:1)

стријелци: 1:0 (Дедић у 32.), 1:1 (Стокић у 45. из једанаестерца), стадион: "Билино поље" у Зеници, гледалаца: 6 000, судије: Дарко Обрадовић (Столац), Сретен Удовичић (Приједор), Харис Баковић (Сарајево), жути картони: Хорић, Мишић, Стајић, Дедић (Челик), Распудић, Граховац, Кондић, Ђелмић (Борац).

ЧЕЛИК: Адиловић, Хорић, Јусић, Мишић, Бурековић, Бајрактаревић (од 90. Бараћ), Несторовић (од 56. Поповић), Дедић, Мешановић, Стајић (од 77. Рибић), Кајкут. Тренер: Владо Јагодић.

БОРАЦ: Авдукић, Радуловић, Жижовић (од 90. Перовић), Граховац, Рунић, Стокић, (од 69. Ст. Дујаковић), Распудић, Ђелмић, Субић, Грујић (од 80. Си. Дујаковић), Кондић. Тренер: Драган Јовић.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 17 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298268 .