Подијели

Данас одлука о Европи

Борац гостује у Габели.

Времена за корекције и поправни више нема, данас је посљедње коло Премијер лиге које ће нам коначно дати одговор на питање да ли ће бањалучки Борац и четврту сезону заредом заиграти на међународној сцени. Борчеви фудбалери данас гостују у Габели екипи ГОШК-а, која се прије посљедњих 90 првенствених минута налази на претпосљедњем мјесту са 30 бодова, један мање од Травника.

Када је у питању Борац, рачуница је јасна: "црвено-плавима" је потребан тријумф над Габељанима, али ће, поред тога, морати да ослушкују и резултат са сарајевске "Отоке", гдје Олимпик дочекује Челик. Борчева нада су Зеничани: ако освоје бод или тријумфују, а Борац побиједи ГОШК, треће мјесто на крају сезоне заузеће Борац. Међутим, и играчи Владе Јагодића имају своју рачуницу: уколико освоје сва три бода у Сарајеву, а Борац изгуби на "Подавали", тада ће они заузети треће мјесто и по први пут након 2008. године и наступа у Интертото купу изборити наступ на евро-сцени. Тим Олимпика побједа над Челиком сигурно води у прво коло квалификација за Лигу Европе, а довољан им је и један бод ако Борац буде поражен у Габели.

Екипа ГОШК-а, која је у прошлом колу ремизирала у Приједору са Рударом, такође има своју рачуницу. Изабраници Давора Младине још имају теоретске шансе за опстанак у Премијер лиги: потребан им је тријумф над Борцем, али и побједа Зрињског у Врапчићима над Вележом. Тада би тим Вележа напустио елитни ранг пошто су Габељани бољи у међусобном скору (у Врапчићима је било 1:3 за ГОШК, а у Габели 0:1 за Вележ).

Вратимо се дана Великану из Платонове... Пласман на евро-сцену био би мелем на рану након свих проблема који су пратили наш клуб током читаве сезоне. Тужбе, потраживања, дуговања према бившим играчима, турбуленције у управи, стручном штабу, штрајк играча, катастрофална материјална ситуација, најава чак и гашења крајишке фудбалске светиње... све то је пратило наш вољени клуб у текућој сезони. Истина, било је и лијепих, прелијепих момената: велики тријумф над сарајевским Жељезничаром (2:0), маестрална побједа над Зрињским (5:1), славље у Српском Сарајеву над Славијом (1:2)... Да ли ћемо овој листи лијепих додати и нови пласман на међународну сцену, сазнаћемо око 19 часова, када се коначно спусти завјеса на Премијер лигу за ову сезону...

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302626 .