Подијели

Борац водио, на крају освојио само бод (Фото/Видео)

Бањалучки Борац није успио у својим намјерама да савлада Травник, али каква-таква нада за пласман на европску сцену и даље постоји; шансе, биле макар и теоретске, још постоје. Борцу је у прилог ишао и резултат из Бијељине, на мечу између Радника и Олимпика, гдје су мреже мировале, тако да је са тријумфом над "везирима" наш клуб могао коло прије краја да засједне на трећу позицију и у посљедњем колу сам одлучује о својој судбини. Нажалост, до тога није дошло: водио је Борац резултатом 2:1, имао све у својим рукама, али су Травничани преко Турковића до краја сусрета стигли до бода који им, највјероватније, гарантује наступ у Премијер лиги и сљедеће сезоне.

У 22. минуту Травник долази до вођства преко Турковића, што је био и једини гол у првих 45 минута. Већ на старту другог дијела Борац преко Билбије стиже до поравнања, а у 60. минуту и до вођства. Вјеровали су тада навијачи Борца да ће "црвено-плави" до краја сусрета у потпуности сломити Травничане и славити још увјерљивију побједу, али десило се управо супротно: гости у 73. минуту поново преко Турковића постижу још један гол за, испоставиће се на крају, коначних 2:2.

Имали су Борчеви играчи до краја сусрета чак 5 стопостотних шанси за постизање побједоносног гола, али лопта није нашла пут до мреже. Два пута је лопта завршила изнад пречке и то након шутева Билбије и Стокића, једном је пречка зауставила покушај Васиљевића, Граховчев покушај одбранио је голман гостију Фејзић, да би посљедњу шансу на мечу пропустио Рашчић, када лопту са само пола метра није успио да спроведе у мрежу.

Сада табела Премијер лиге, коло прије краја, изгледа овако: Олимпик је и даље трећи са 49 бодова, док су Борац и Челик сада изједначени са 48. За Борац сада постоји само једна опција за пут у Лигу Европе: потребан је нашим играчима тријумф у посљедњем колу у Габели над ГОШК-ом, али и да Олимпик не побиједи Челик на "Отоци".

Нада и даље тиња јер какви бисмо то људи били када не бисмо вјеровали у позитиван исход по наш клуб? Вјерују навијачи Борца и даље, па чак и они најмлађи: након меча са Травником један отац објашњава синовима обученим у Борчеве дресове како "нисмо успјели" и како "нисмо ушли у Европу", на шта један од синова одговори: "Не брини, тата, успјећемо ми!"

 


Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298384 .