Подијели

Дерби: Олимпик - Борац

Борац гост Олимпика!

Сву снагу и квалитет фудбалери бањалучког Борца морају да искажу у наредна два меча и докажу да заслужују да се у јуну нађу у жријебу за европска такмичења! Пред Борчевим играчима два су екстремно важна меча, од којих практично зависи цијела сезона: "црвено-плави" данас (17 часова) излазе на црту најмлађем сарајевском премијерлигашу, Олимпику са "Отоке", а само четири дана касније, у великом дербију који је увијек више од фудбала, у Владике Платона 6 стиже Сарајево!

Посветимо се, наравно, данашњем ривалу који се налази само једну позицију испод Борца на премијерлигашкој табели и пријети да преузме треће мјесто које води у квалификације за Лигу Европе. Тим са "Отоке" у досадашњем току Премијер лиге забиљежио је 11 побједа, 7 неријешених резултата и 5 пораза. Доминантни су на домаћем терену, на којем су забиљежили осам побједа, два ремија и само један пораз: Рудар Приједор у првом и Вележ у 20. колу успјели су "вуковима" да откину бод, док је Сарајево у четвртом на "Кошево" однијело сва три.

Како су истакли шеф стручног штаба Борца Слободан Старчевић и првотимац Ведран Кантар, тим Недима Јусуфбеговића, који је на клупи наслиједио Дениса Садиковића пред меч са Широким Бријегом, састављен је од неколико одличних играча. Наиме, најбољи стријелац Олимпика у текућој сезони са шест голова је некадашњи фудбалер Сарајева Велдин Мухаремовић, док је други играч по ефикасности у сарајевском тиму са 4 поготка 24-годишњи Крагујевчанин Милош Видовић.

Свакако, не треба заборавити ни голмански тандем Ирфан Фејзић – Дино Хамзић – обојица су чувала мрежу Борчевог недјељног ривала, Сарајева. У одбрани је искусни Зоран Регоје, који се прије непуне три године у појединим медијима спомињао чак и као појачање Борца, затим бивши штопер нашег клуба Ален Башић, а у везном реду Олимпика игра још један некадашњи члан Борца Перица Иветић.

Спортски портал Борац јуче је написао неколико ријечи о досадашњи мечевима ова два ривала у Сарајеву, међутим, свакако да није на одмет и поновити. Наиме, Олимпик и Борац су у граду на Миљацки до сада одиграли три премијерлигашка меча – овај данашњи, четврти, биће први који ће бити одигран на "Отоци". У првом одмјеравању снага, 22. новембра 2009. године Борац је на "Грбавици" славио резултатом 1:2. Повели су домаћи голом Ристића, Борац је стигао до изједначења аутоголом Суљевића, да би три бода Борцу донио Билбија.

У сезони 2010-11, у којој је Борац освојио шампионску титулу, Олимпик и Борац одиграли су 23. октобра 2010. године на "Кошеву" меч без голова, док је прошле сезоне наш тим 18. септембра 2011. године на истом мјесту поражен резултатом 2:1. Домаћи су стекли предност од два гола захваљујући погоцима Капића, док је једини гол за Борац постигао Бучан.

2009-10 (22. новембар 2009.) Олимпик – Борац 1:2

2010-11 (23. октобар 2010.) Олимпик – Борац 0:0

2011-12 (18. септембар 2011.) Олимпик – Борац 2:1

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20303119 .