Подијели

Право лице у наставку

Кошаркаши Борац Нектара Бањалука опоравили су се од шокантног пораза против Груда и у утакмици осмог кола Лиге осам остварили убједљиву побједу над екипом Зрињског 106:87. У првој четвртини водила се изједначена борба, играло се кош за кош да би гости у деветом минуту дошли до седам поена вишка (20:27). "Пивари" су почетком друге дионице преокренули на 34:32, да би гости у финишу првог дијела опет заиграли боље и преко расположених Шимовића и Вучковића на одмор отишли са шест кошева вишка (55:49).

Након првог полувремена пулени Милоша Пејића су убацили у "брзину више" и у 26. минуту дошли до "плус девет". Све грешке ривала домаћи су кажњавали брзим контрама, па је предност ускоро повећана на 75:57, након чега је питање побједника практично ријешено.

У финишу тренер Бањалучана је дао прилику Милиновићу и повратнику Јосиповићу, што је изазвало симпатије гледалаца у дворани.

- На почетку смо били "стегнути", вјероватно још под утиском издања против Груда и лоше игре. Друго полувријеме било је најбоље откако сам ја тренер, играли смо квалитетно у одбрани и истрчали десетак контри, те преломили сусрет у нашу корист. Трећа четвртина је пресудила у Мостару, тада у корист Зрињског, а сада је било обрнуто. Видљиве су велике осцилације у нашој игри које морамо свести на минимум већ против Босне, а онда слиједи за нас најважнија утакмица код куће против Слободе - рекао је тренер Борац Нектара Бањалука Милош Пејић.

Никола Ђурасовић је добром партијом показао да је повреда прошлост и да се враћа у праву форму.

- Ово је важна побједа на психолошком плану јер смо били под притиском пораза од Груда. Пред нама је још шест кола до краја и имамо довољно прилика да поправимо утисак и изборимо пласман у доигравање. Што се тиче Босне, идемо растерећени у Сарајево, а ако се укаже прилика да однесемо бодове, знаћемо да је искористимо.

БОРАЦ НЕКТАР БАЊАЛУКА - ЗРИЊСКИ 106:87

(23:28, 26:27, 38:13, 19:19)

дворана: "Борик", гледалаца: 200, судије: Драган Краљ (Томиславград), Дражен Пехар (Љубушки) и Харис Биједић (Сарајево).

БОРAЦ НЕКТAР БАЊАЛУКА: Френклин 19, З. Јовановић 19, Ступар, Ротбарт 24, В. Јовановић, Гемаљевић 12, Ђурасовић 19, Павловић, Милиновић 2, Велимировић 9, Поповић 2, Јосиповић.

ЗРИЊСКИ: Филиповић 7, Бишко 5, Шаренац 4, Петрић, Ороз 2, Б. Џидић 2, Шимовић 21, Бречић 15, Вучковић 24, Бухач 7, Грбавац.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 39 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20295710 .