Подијели

Колумна: Рекао је да га воли и одлучио да га угаси...

ФК Борац никада у својој историји није доживио шамар као овог суморног 11. марта 2013. године. На готово нелегалној скупштини клуба из Платонове, након 4 сата борбе са вјетрењачама, ултимативно, из петог пута, изгласано је да ФК Борац мора да промијени свој статут. Од 31 скупштинског делегата на скупштини сe појавило њих 15. Кворум за одржавање скупштине је добијен када се у сали сасвим случајно појавио капитен екипе Драшко Жарић (који је на скупштину дошао да би својим саиграчима пренио закључке са скупштине) који је иначе, по важећем статуту ФК Борац, члан скупштине као тренутни капитен наше екипе, али му то није пренесено!?

Заблудама ту није крај јер други члан скупштине који такође није обавијештен је и тренер екипе Слободан Старчевић!? Али, умјесто њега у Платоновој се појавио и господин Велимир Стојнић, бивши стратег Борца, а сада Рудар Приједора, који по тренутно важећем статуту ФК Борац више није члан скупштине!? Па шта се онда дешавало данас на тој, слободно ћу рећи, фантомској скупштини!?

Десило се то да је оставка директора Радмила Шиповца и спортског директора Дарка Љубојевића потврђена тек у трећем изгласавању. Десило се и то да је након уцјена градских очева и под ултимативном телефонском пријетњом градоначелника Слободана Гаврановића да ће ФК Борац остати ускраћен и за оно мало цркавице којом град Бањалука "помаже" развој спорта тек из петог пута усвојена одлука о промјени статута ФК Борац.

Шта је онда спорно, а шта није? Као прво, одлука о промјени важећег статута ФК Борац коси се са правилима Фудбалског савеза Републике Српске, Фудбалског савеза БиХ и правилима FIFA и UEFA. Па зашто се онда иде у том правцу нико од предлагача није знао нити желио да одговори. Ултиматум је био више него јасан!

До посљедњег минута се крило и име новог мандатара Слободана Радуља који је на то мјесто постављен такође још једним ултиматумом, погађате већ кога, градоначелника Слободана Гаврановића.

Ово накарадно засједање скупштине личило више је на дешавања као у "установи преко Врбаса" него на институцију каја је стара више од 87 година, а која је након "насилничког и крајње неспортског" понашања потпуно узурпирана. Да није жалосно било би смијешно.

Штури одговори и приједлози о "будућности" нашег клуба који се као прво косе са свим постојећим статутима и нормативима а потом и са здравим разумом не слуте никако на добро. Све ово подсјећа на фамозно формирање СФП Борац, које је такође формирано на иницијативу градских власти и тадашњег градоначелника Драгољуба Давидовића, а које је иза себе оставило највећи акумулирани дуг у 87 година дугој историји клуба из Платонове. Напоменућемо да је тада буџет клуба био готово три пута већи од оног када смо освојили титулу шампиона БиХ, а да смо тада 2 пута у 3 године испали из Премијер лиге!

Да ствар буде још гора, и незапамћена у клупској историји, на скупштини је потегнуто и питање ГАШЕЊА ФК БОРАЦ!? На опште згражање оно мало разумних у Трофејној сали то питање потегнуше предлагачи промјене Статута!? Шта сљедеће да очекујемо након ултуматума, можда примјену силе? Сјетимо се да је само прије непуна 2 мјесеца главни ултиматаш, градоначелник нашег града Слободан Гаврановић, изјавио како "ОН ВОЛИ БОРАЦ"! Шта би било тек да га не воли?

Борац је на кољенима и очекује завршни ударац који ће иронично добити од свог града, истог оног града чије име носи на свом грбу. Да су Борчеви оснивачи знали да ће се ово десити сигуран сам да би онај 4. јул 1926. остао само обичан дан у календару историје нашег града!

Е, туго моја, Е, БОРЧЕ МОЈ, ШТА СИ ДОЧЕКАО...

(аутор: Борац 1926)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 35 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20213723 .