Подијели

Жељезничар срушен у Платоновој!

Савладан велики ривал!

"Црвено-плави" успјели су да сруше великог ривала и на најбољи могући начин се врате у борбу за пласман на европску сцену! Борчеви фудбалери натјерали су голмана Жељезничара Маријана Антоловића да два пута вади лопту из своје мреже!  Све дилеме око побједника отклоњене су већ у првом полувремену, у којем је Борац, захваљујући головима Јоце Стокића и Вулета Тривуновића, стекао велику предност коју је успјешно сачувао до краја.

Већ у 30. секунди Борац је могао до вођства. Далибор Теиновић је са центра терена упутио идеалан пас ка Немањи Билбији који излази сам испред Антоловића, али голман Жељезничара брани његов шут. У 14. минуту Дарко Малетић је одлично проиграо Билбију који пролази поред Керле, али овај пут шутира поред гола.

У 33. минуту Борац стиже до вођства. Смајић је непрописно зауставио Кантара, слободан ударац искоса са лијеве стране је извео Стокић, лопта на путу према голу погађа Бекрића, вара Антоловића и завршава у мрежи за ерупцију одушевљења на Градском стадиону.

Само четири минута касније наш тим је удвостручио предност: одбрана Жељезничара избацила је лопту у корнер након Борчеве полуприлике, ударац из угла извео је Малетић, а на пет метара сам је остао Вуле Тривуновић који главом погађа мрежу гостију за 2:0.

До краја сусрета треба издвојити још двије прилике Малетића и Грујића у судијској надокнади другог дијела. Прво је Малетићев шут са лијеве стране након корнера одбранио Антоловић, да би само двадесет секунди касније Граховац упутио центаршут, Керла за кратко интервенисао, али је лопта пала Грујићу на ногу који шутира "из прве", али је Антоловић поново сачувао своју мрежу.

На крају додајмо и да су навијачи Жељезничара у 60. минуту утакмице на сјеверној трибини истакли двије ратне заставе БиХ, покушавајући да испровоцирају бањалучку публику, али су благовременом интервенцијом полиције заставе уклоњене.

БОРАЦ - ЖЕЉЕЗНИЧАР 2:0

стадион: Градски, гледалаца: 4000, судија: Илија Живковић, жути картони: Малетић, Стокић, Билбија (Борац), Керла (Жељезничар).

стријелци: Стокић (33.), 2:0 Тривуновић (37.).

БОРАЦ: Авудкић, Зељковић, Теиновић (од 70. Грујић), Граховац, Стокић (од 82. Жижовиж), Распудић, Билбија (од 76. Рашчић), Кантар, Жарић, Тривуновић, Малетић. Тренер: Слободан Старчевић.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Антоловић, Керла, Богичевић, Смајић (од 78. Хоџић), Золотић (од 67. Брковић), Адиловић, Станић, Б. Чолић, Сврака (од 67. Хасановић), Јамак, Бекрић. Тренер: Амар Осим.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 6 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20302661 .