Подијели

Видео: Прес-конференција пред Сарајево

Дерби сусрет десетог кола Премијер лиге игра се сутра на стадиону "Кошево", гдје Сарајево дочекује Великана из Платонове. Тим Драгана Јовића је лидер на табели након девет одиграних кола са освојена 22 бода, док су фудбалери Борца, након нешто лошијег старта и три пораза у прва четири кола, у посљедњих пет првенствених утакмица освојили 13 бодова и за сада заузимају четврто мјесто, са шест бодова мање од сутрашњег ривала.

Иначе, сарајевски тим је у посљедња два званична меча уписао два пораза, те им се тријумф над нашим тимом намеће као императив. Подсјетимо, Сарајлије су прво поражене у Мостару од Зрињског (3:1) у првој утакмици осмине финала Купа, да би потом изгубили и у деветом првенственом колу у Травнику (1:0). Са друге стране, Борац на "Кошево", како смо већ рекли, одлзи охрабрен одличним резултатима у посљедњих пет кола и уколико и сутра играчи у црвено-плавим дресовима стигну до три бода, стећи ће реалне шансе да се у посљедњих пет кола полусезоне боре чак и за јесењу титулу.

На прес-конференцији, одржаној данас у Трофејној сали, присутнима су се обратили шеф стручног штаба Слободан Старчевић и првотимац Никола Васиљевић, који вјерују да клуб из Владике Платона 6 сутра увече може уписати нову "тројку".

- Надам се да ћемо на "Кошеву" одиграти једну добру утакмицу, а то базирам на чињеници да је Борац у посљедње вријеме забиљежио неколико добрих резултата. Уз то, Сарајево је и лидер на табели, такође очекујем и пун стадион, и вјерујем да ћемо гледати једну праву дерби утакмицу из које ћемо извући повољан резултат – истакао је данас стратег Борца Слободан Старчевић.

Лијеви бек нашег тима Никола Васиљевић такође вјерује у нови успјех свог тима.

- Након низа од пет утакмица без пораза, очекује нас дерби са лидером првенства, Сарајевом. Форма нам је у успону, играмо можда и најбољи фудбал у посљедње вријеме, па вјерујем у добар резултат – рекао је Васиљевић.

Када је у питању здравствени билтен, треба истаћи да ће дерби против Сарајева дефинитивно пропустити везиста Младен Жижовић, који се повриједио у пријатељској утакмици са Хајдуком из Куле, али који ће, како је рекао Старчевић, бити спреман за утакмицу против Вележа, која се игра сљедеће суботе у Бањалуци, у конкуренцији неће бити ни десног бека Милана Ступара, док ће Јоцо Стокић, иако је било говора да ће и он паузирати у овом колу, заузети своје мјесто у стартној постави пошто је данашњи тренинг одрадио без проблема.

Утакмица Сарајево – Борац игра се сутра са почетком у 19 часова уз директан пренос на ТВ Арена Спорт, а за главног судију одређен је Горан Параџик из Љубушког.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 26 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20214703 .