Подијели

Пејић: Вријеме највећи проблем

Нови тренер бањалучког Борац Нектара Бањалука Милош Пејић практично није имао времена ни да се упозна са играчима, а већ је морао да сједне на клупу и води меч против тузланске Слободе. У првом мечу на којем је Пејић водио екипу забиљежен је нови, трећи пораз. Ипак, Пејић не намјерава да се преда, иако је, како каже, свјестан чињенице да у завршници првенства БиХ у кошарци не може много да уради.

Одиграна су три кола и, нажалост, Борац Нектар Бањалука је уписао сва три пораза. Али, да нема тих пораза вјероватно ни ја не бих био овдје. Када тренер дође у полусезони, углавном не затиче неки добар резултат. Увијек је то неки изазов. Ове сезоне не треба очекивати чудо, али сигурно је да рад и посвећеност морају да покрену ствари набоље. Треба да угрозимо сваког ривала и да покажемо зубе у сваком сусрету. Имам искуство у оваквим ситуацијама јер је прошле године моја екипа, Слога из Краљева, била практично отписана, али је ипак ушла у Супер лигу. Најгоре је што се утакмице играју сваки трећи дан и нема простора за тренинг, ни за неку већу реорганизацију. Али, урадићемо све да Борац Нектар Бањалука буде "љут" на терену против свих ривала – истиче Милош Пејић.

Нови стратег Борац Нектара Бањалука, и као кошаркаш и као тренер, везао је своју каријеру за Краљево, односно у Слоги и Машинцу.

- У Краљеву сам као играч провео период од 1985. па до 2001. године. Ту сам и наставио да се бавим кошарком као тренер. Почео сам са Машинцем и пуне четири године провео на клупи тог тима, што је ријеткост у Србији. Играли смо Супер лигу, завршницу Купа, а послије тога вратио сам се у матични клуб, Слогу, гдје сам почео да играм и гдје сам постигао највеће успјехе. Са Слогом сам имао добру сезону, ову која је управо завршена – каже Пејић.

Са Борац Нектаром Бањалука се, каже, договорио "зачас". Након што су "пивари" уручили отказ Слободану Николићу, Пејић није стигао ни да размисли, а већ је био у "Борику" на тренингу Борац Нектара Бањалука.

- Договорили смо се експресно. Све је било ријешено за три-четири сата. Није ни било неког времена за размишљање јер је Лига за првака већ почела. Морам да кажем да познајем већину играча који играју у Борац Нектару Бањалука, али и у цијелој Лиги БиХ. Неке кошаркаше Борац Нектара Бањалука сам хтио и да доведем у Краљево, а неки су играли у мојој екипи. Сигурно да је изазов за мене да водим овај тим. То је добро селектирана екипа, добри су тркачки и имају висину, као и два добра плејмејкера. Највећи проблем је вријеме! Штета је што немамо више времена да нешто више направимо, али шта је, ту је – истиче Милош Пејић.

И спортски директор Бањалучана Предраг Беначек сматра да Борац Нектар Бањалука, реално, више не може да рачуна на плеј-оф. Беначек, међутим, наглашава да се ова сезона за "пиваре" не може сматрати неуспјешном. Пласман међу првих осам, односно улазак у Лигу за првака био је циљ за ову сезону, а за сљедеће првенство један од нових адута биће и нови тренер.

- Пејић је млад, перспективан стручњак. Размишљали смо о њему прије него што смо довели Николића, али тада се нису поклопиле све коцкице. Сад смо се споразумјели. Нисмо хтјели да смијенимо Николића, жељели смо дужу сарадњу, али десило се тако како се десило. Растанак је, нажалост, био неминован. Три пораза која смо доживјели нису пријатна, али морам да кажем да нас ни срећа није погледала. Изгубили смо двије утакмице у посљедњим секундама, а могло је бити и супротно. Вјерујем да екипа има квалитет да буде међу прве четири, али послије ових пораза није реално причати о томе. Основни циљ са којим смо ушли у сезону је испуњен – Лига за првака, тако да се тешко може говорити о неуспјешном наступу – истакао је спортски директор Борац Нектара Бањалука.

(Прес РС)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 24 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20261759 .