Подијели

Мостарски сценарио у ''Борику''

У драматичној завршници утакмице другог кола Лиге осам у "Борику" између Борац Нектара Бањалука и Босне гости из Сарајева су имали више среће и концентрације у финишу и однијели бодове резултатом 77:79. Двадесет четири секунде прије краја код неријешеног резултата играч преокрета Вил Френклин играо је ногом и лопта је припала "студентима". Најбољи играч гостију у овом сусрету Ленс Вилијамс је погодио и резултат на семафору био је 77:79 за госте. Након тајм-аута Борац Нектар Бањалука је имао шест секунди на располагању како би поентирао и остварио побједу или дошао до продужетка. Велимировић је убацио лопту, пас који је ишао у рекет Вилијамс је пресјекао и резултат се није мијењао. Тако је забиљежен идентичан резултат као у Мостару прије пет дана када је Зрињски тријумфовао над Бањалучанима 79:77.

На отварању меча Борац Нектар Бањалука је почео одлично, повео 10:5 у четвртом минуту да би Босна узвратила преко расположеног Хајрића и серијом 12:3 екипа Јурија Здовца прешла је у вођство 13:17. На почетку друге дионице Босна је још више одмакла, па је у 15. минуту утакмице имала највеће вођство од 15 поена разлике (21:36). Домаћи кошаркаши су успјели до полувремена спустити на "минус десет" па је полувријеме окончано резултатом 34:44 у корист Босне.

У трећој четвртини иста мета, исто одстојање, разиграо се Вилијамс који није дозволио да се "пивари" приближе па је на крају четвртине било 55:66. A онда у посљедњих 10 минута почиње преокрет, код резултата 55:68, одличну ролу имао је новајлија "црвено-плавих" Френклин који је погодио двије тројке, украо једну лопту и у контри "положио" за вођство Борац Нектара Бањалука 69:68 у 36. минуту и "пробудио" гледаоце у хали. Након неколико изједначења Ротбарт је у 39. минуту погодио "тројку" за 74:71 и чинило се да је сусрет преломљен. Услиједила је серија добрих напада Сарајлија, два пута Џеферсон, потом три поена Френклина и кош Вилијамса за 77:77, послије је услиједио већ описани финиш утакмице.

- Задњи напад је био реприза оног из Мостара, нисмо добро бранили Вилијамса, иако генерално гледано проблем није био у одбрани већ у нападу гдје смо заказали, а Босна је то казнила и контролисала утакмицу. Моји играчи показали су висок морал, нису се предавали и успјели смо потпуно да се вратимо и уђемо у "егал" завршницу. Суђење не бих коментарисао, али чудно је да гости у задњих десет минута нису изашли из бонуса што је на крају и пресудило - рекао је тренер Борац Нектара Бањалука Слободан Николић.

Иван Гемаљевић је додао да је одлучила једна лопта о побједнику и да су Бањалучани показали да могу равноправно играти са свима.

- Остаје жал за бодовима, имамо 0-2 на старту лиге, али има још утакмица и све је могуће, то је показала Слобода тријумфом у Широком и ми се не предајемо - додао је Гемаљевић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 33 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20262185 .