Подијели

Обрадовић: Вратићемо се у европски врх

Пред рукометашима бањалучког Борца је бурна завршница дебитантског издања Регионалне лиге. Меч 16. кола овог такмичења између Бањалучана и Извиђача из Љубушког био је планиран за суботу, али је та утакмица због лоших временских услова одгођена. Ипак, "црвено-плави" неће имати времена за опуштање јер ће 15. фебруара играти заостали меч 14. кола са Црвеном звездом у "Борику".

Борац ће у предстојећим дуелима бити јачи за опорављеног Бранислава Обрадовића, који ће бањалучком тиму пуно значити у борби за четврту позицију регионалног такмичења, коју тренутно заузима скопски Металург са седам бодова предности у односу на екипу тренера Драгана Марковића. Десни бек "црвено-плавих" задовољан је досадашњим током сезоне и са нестрпљењем очекује прољећни дио.

- За сада све протиче у најбољем реду. Успона и падова у игри има, али евидентно је да корачамо ка нашем зацртаном дугорочном циљу. То је формирање стабилног такмичарско-организационог колектива, који би у најближој будућности вратио Борац тамо гдје му је и мјесто, у сам врх балканског па и европског рукомета. Стаза којом морамо проћи није лака јер су препреке на сваком кораку, али имам потпуно повјерење у тренера Драгана Марковића и управу клуба, тако да не сумњам да ћемо успјети у нашим намјерама – поручио је Обрадовић.

Некадашњи рукометаш француског Монпељеа успјешно се опоравља од повреде због које је пропустио неколико утакмица.

- Због повреде лигамената лакта нисам, на моју велику жалост, могао да помогнем мојим саиграчима у мечу са Загребом, али нисам смио да ризикујем погоршање повреде. Међутим, ситуација је сада знатно боља, тако да ћу за предстојеће мечеве бити на располагању тренеру Драгану Марковићу – констатовао је Обрадовић.

Обрадовић не крије да се главне амбиције Борца односе на освајашње шампионске титуле у првенству БиХ.

- Полако у своју посљедњу фазу улази дебитантско издање Регионалне лиге, које је по свему приказаном у потпуности оправдало очекивања и подигло ниво рукомета у цијелом региону. Покушаћемо да се докопамо четврте позиције, што би за Борац и спорт Републике Српске, с обзиром на страховиту конкуренцију која влада у лиги, представљало велики успјех. Сматрам и да имамо повољан жријеб, али уколико и не успијемо, неће бити смак свијета. Имамо договор да у регионалном такмичењу идемо од утакмице до утакмице без резултатског императива са жељом да као тим што више напредујемо. У завршници шампионата БиХ ситуација је знатно другачија и ту нас занима само шампионска титула. Дошло је вријеме да рукометна Бањалука поново добије државног шампиона – јасан је Обрадовић.

Искуство из Монпељеа

Иза Бранислава Обрадовића је богата интернационална каријера. Десни бек Борца је у досадашњој каријери, између осталог, носио дрес београдског Партизана, бањалучког Косига, швајцарског Грасхоперса, сарајевске Босне, шпанске Антекере, француског Монпељеа...

- Искуство из Монпељеа, који је један од најјачих тимова Француске и Европе, је огромно и увијек ћу се сјећати времена проведеног у овој средини – рекао је Бранислав Обрадовић.

(Блиц)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 17 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298510 .