Подијели

Атлагић: Можемо до нове титуле

Послије зимске паузе прву прозивку рукометашица бањалучког Борца обавио је нови тренер "осица", Стојан Атлагић.

Ово је први пут да тренирам женску екипу, а између рада с мушким и женским тимом постоји, вјерујте, огромна разлика. За мене ово представља велики изазов и спреман сам да дам све од себе да остваримо зацртане циљеве - рекао је Стојан Атлагић, тренер рукометашица Борца.

Досадашњи кормилар Борца Раде Унчанин, који је уосталом и створио шампионску екипу, сјео је у фотељу спортског директора клуба.

- Дуги низ година Раде и ја смо заједно радили тако да играчице неће осјетити неке драстичне промјене. Прије ЖРК Борац, када је тренерски посао у питању, паузирао сам седам година, па је и с те стране ово изазов - нагласио је Атлагић.

Циљ прве екипе Борца јесте да поново пригрли пехар намијењен освајачу Купа БиХ.

- Када је шампионат у питању ту ћемо пружити максимум који ће, надам се, бити довољан за одбрану трона БиХ. Сматрам да теоретски можемо поново до круне, али ту теорију треба спровести у дјело. Пред нама је врло тежак задатак, али вјерујем да ћемо се опет радовати. Наши љути конкуренти, приједорска Мира и Зрињски из Мостара, неће сасвим сигурно олако испустити шансу коју имају. Баш због тога неопходан је наш максимум у сваком мечу - истакао је Атлагић.

Познато је да су се у Борац вратиле доскорашње играчице Мире, Драгана Кукић и Анита Косић, које ће помоћи да се матични клуб поново окити шампионском круном.

- Осим њих двије у Борац је из мостарске Катарине прешла Клаудија Кнезовић, што је велики добитак за клуб. Када су припреме у питању све ћемо у дјело спровести у нашем граду, а прије 3. марта, када играмо прву утакмицу прољећног дијела шампионата, одиграћемо седам-осам контролних мечева - нагласио је Стојан Атлагић.

Школа рукомета

Основни циљ ЖРК Борца је оживљавање властите школе рукомета.

- Ослонац на властите снаге јесте жеља свих у клубу. Имајући то у виду на мјесту учитеља младих покушаћемо да ангажујемо неколико наших играчица које су завршиле или се налазе на завршној години Факултета за физичку културу и спорт, а постигнута је и сарадња са Школом рукомета "Голић - Шарић". Надам се да ће све то ускоро дати резултате јер се највише исплати улагати у младе, то је свима јасно - истакао је Стојан Атлагић.

(Фокус)

 

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 18 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20297983 .