Подијели

Марковић: Не плашимо се Арагона

- Биће тешко да у првом мечу трећег кола Купа побједника купова у Сарагоси остваримо повољан резултат, али сигурно ћемо скупо продати кожу против Aрагона. Ово је изјавио шеф стручног штаба Борац m:tel Драган Марковић пред меч који ће се у суботу од 21 час играти у Шпанији.

- О квалитетима Aрагона не треба трошити пуно ријечи. Свјесни смо да наш противник долази из најјаче лиге свијета, да су тренутно пети у шампионату Шпаније. У својим редовима имају велики број садашњих или бивших репрезентативаца ове земље и веома су "негостољубиви", односно ријетко губе на свом паркету. У Aсобал лиги ове сезоне до сада су одиграли десет мечева уз биланс од шест побједа и четири пораза и тренутно су пети. Синоћ су гостовали код Гвадалахаре, која је објективно слабија од њих и вјероватно су увећали бодовни салдо - нагласио је Марковић.

По његовим ријечима тешко је издвојити од кога пријети највећа опасност.

- Компактна су цјелина, али сигурно да се посебно морамо пазити двојице "ветерана", али још увијек и те како убојитих Деметрија Лозана и Серхиа Руиза Казанове. Шпанци су свјесни да су квалитетнији и због тога су нас већ отписали, али у Сарагосу не путујемо као туристи. Покушаћемо да неутралишемо њихове ударне игле и забиљежимо што бољи резултат - додао је Марковић, који ће у овом сусрету моћи да рачуна на све рукометаше.

Кормилар клуба из Господске улице осврнуо се и на првих девет утакмица у новоформираној Регионалној SEHA лиги.

- Када се све сабере и одузме, морам да будемо задовољан. Четири побједе, један реми и четири пораза су биланс који је можда и бољи од очекиваног. Aли, када се вратимо уназад, могли смо да умјесто садашњих 13 имамо 21 бод. Наиме, на Цетињу против Ловћена смо лоше одиграли, поражени смо са голом разлике, али смо имали прилику да дођемо до цијелог плијена. У Сарајеву против Босне играли смо боље, али смо промашили пет седмераца и запуцали десетак контранапада. И опет пораз од гола разлике. У посљедњем мечу против Нексеа из Нашица водили смо са три гола разлике у самом финишу, имали смо у посљедњем нападу прилику за побједу, али остало је 22:22 - истакао је Марковић.

По његовим ријечима основни циљ Бањалучана у овој сезони је освајање титуле првака БиХ.

- Тешко је да ћемо из два меча са Aрагоном изаћи као побједници, у Регионалној лиги нам је домет пласман од петог до осмог мјеста, али зато ћемо све карте бацити на Премијер лигу БиХ. Желимо да преотмемо титулу Босни и да сљедеће сезоне играмо у Лиги шампиона. Вјерујем да ћемо у томе успјети, а онда ћемо у годинама пред нама ићи корак по корак напријед - рекао је на крају Марковић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 28 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20298421 .