Подијели

Пун ''Борик'' руши Нексе

За рукометаше Борац m:telнема одмора, пошто већ вечерас (20.45) у "Борику" дочекују Нексе, тим с којим су у припремама већ одиграли два меча с половичним учинком. Утакмица десетог кола Регионалне лиге игра се само четири након пораза Борца од Босне, у којем су "црвено-плави" практично сами себе побиједили и великом ривалу поклонили бодове. Шеф струке Бањалучана Драган Марковић тврди да његови пулени морају да забораве неуспјех у Сарајеву и потпуно се фокусирају на дуел са екипом из Нашица, за коју каже да је једна од најбољих у лиги.

- Нексе има квалитетне појединце, одличног тренера, а екипу краси тимски дух и висок ритам игре свих 60 минута. Чињеница да је ривал парирао Загребу и узео бод све говори. Међутим, и поред тога, мислим да се можемо носити са њима. Већ смо их побиједили на њиховом терену, па се надам да можемо пред нашим навијачима. Противник је можда и неплански изгубио два дуела, а управо у томе је драж ове лиге јер свако сваког може да добије - рекао је Марковић, додајући да је његова чета у Сарајеву заслужила барем бод.

Иза нашег тима је период у којем је између мечева паузирао и по 14 дана, међутим, сада слиједи много жешћи темпо, пошто "црвено-плаве" очекују и европски испити.

- Пред нама је много тежи распоред, а сви досадашњи дуели су нам послужили као својеврсна припрема за оно што слиједи, како за окршаје са Арагоном у Купу побједника купова, тако и за најважнији дио сезоне, Премијер лигу БиХ, која нас очекује на прољеће - додао је Марковић.

Млади Стефан Шубара признаје да су он и саиграчи емотивно истрошени, али да под хитно морају да преболе неуспјех против "студената".

- Дерби са Нексеом је идеална прилика да се вратимо на побједнички пут. Ко буде боље и више трчао, биће ближи тријумфу. Надам се да ћемо то бити ми - нагласио је Шубара, уз позив публици да у што већем броју дође у "Борик".

И Марко Панић је позвао навијаче да дођу у "храм" спорта и помогну Борцу на путу до повољног резултата.

- Свјесни смо да нам неће бити лако против екипе која је у дуелима са Загребом и Металургом остала непоражена и која је, по мени, највише показала у досадашњем току сезону. Неxе добро познајемо, играли смо два меча у Нашицама, у једном побиједили, па се надам да исто можемо урадити и у недјељу - закључио је Панић.

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 37 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20297892 .