Подијели

Босна пада у Сарајеву

У одгођеној утакмици седмог кола Регионалне SEHA лиге рукометаши Борац m:tel вечерас гостују у Сарајеву, гдје ће од 18 часова снаге одмјерити са Босном. Биће то први од сигурна четири дуела ова два ривала ове сезоне (два у Регионалној лиги, два у завршници првенства БиХ), док је пети могућ у Купу БиХ, али и судар двије најбоље екипе у БиХ. У претходним сезонама популарни "студенти" су углавном били претврд орах за Бањалучане, али у редовима клуба из Господске улице вјерују да је томе дошао крај.

- Сигурно је да ће то бити веома тешка и неизвјесна утакмица. Добро се познајемо и тешко да игром једни друге можемо изненадити. Босна је у односу на прошлу сезону промијенила велики број играча, али и даље пружа добре партије. Њихова блага предност је што за разлику од нас имају редовно утакмице, док смо ми између појединих мечева знали одмарати и по 14 дана. Међутим, то може бити и отежавајућа околност за њих јер смо ми у сваком случају знатно свјежији - нагласио је капитен и голман Бањалучана Марио Блажевић.

Блажевић је нагласио да ће кључ успјеха бити у чврстој одбрани и брзим контранападима.

- Aко испунимо све оно што од нас буде захтијевао шеф стручног штаба Драган Марковић, сигурно ћемо се из Сарајева вратити са бодовима. Кључну улогу могли би одиграти голмани, зато очекујем да Бојан Љубишић и ја будемо на висини задатка - додао је Блажевић.

Слично мишљење има и пивот Борац m:tel Владимир Врањеш од кога се очекује да пружи добру партију, нарочито у фази одбране.

- Сам податак да Босна игра у Лиги шампиона говори да је ријеч о квалитетном саставу. Добре партије пружа и у регионалном такмичењу, поготово на свом терену. Међутим, вјерујем да је коначно дошло вријеме да побиједимо "студенте" на њиховом паркету и тако најавимо да ћемо им ове сезоне преотети круну - оптимиста је Врањеш.

Пред овај сусрет у стручном штабу Бањалучана немају никаквих кадровских проблема и у комплетном саставу путују у Сарајево.

- Тешко је рећи ко је у овом сусрету фаворит, али сигурно је да су "студенти" у предности због домаћег паркета. Међутим, моји играчи су одлучни да покажу шта знају, добро су се наоштрили пред овај сусрет и уколико испоштују договор из свлачионице сигурно се у Бањалуку враћамо са три нова бода, која би нам пуно значила пред идући сусрет који играмо у недјељу од 20:45 часова у "Борику" са Нексеом из Нашица - истакао је Марковић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 21 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20297813 .