Подијели

Мулабдић: Сви смо криви

Уз Дејана Унчанина, а касније и Небојшу Голића, искусни чувар мреже Мехмедалија Мулабдић био је највеће појачање Борца на почетку сезоне. Еуфорија која је тад захватила град и клуб данас, послије лошег старта прољећног дијела сезоне, потпуно је спласнула, а популарни Дадо прича без длаке на језику.

Резултати су испод очекиваног и нити смијемо, нити мижемо тражити алибије. Сви смо криви! Највећи цех платио је нажалост Абас Арсланагић, али одговорно тврдим да наша кривица није ништа мања него његова. Нико није очекивао овако лошу сезону, поготово послије сјајног наступа у њеном првом дијелу, добрих припрема у паузи и одличних наступа на турнирима по Словенији и Србији – каже Мулабдић.

И поред разочаравајућег старта и три везана неуспјеха у шампионату, као и испадања у Купу БиХ, он тврди да се сезона још може спасити.

- Има још простора за напредак, надам се да ћемо се дићи и како сезона буде улазила у завршницу, поправити бар дио онога што можемо. Много тога зависи и од листе повријеђених играча, јер не треба заборавити да су пехови са разним повредама десетковали наш састав – наставио је Мулабдић.

Без обзира на то што је дубоко загазио у четврту деценију живота, Мулабдић је, статистички гледано, убједљиво најбољи голман Премијер лиге, са више од 15 одбрана по сусрету. Он истиче да нема никакве тајне за дуговјечност, али ипак има један рецепт:

- Рад, рад и само рад дају праве резултате. Уколико будемо сви тако размишљали и своје индивидуалне квалитете унапређивали напорним тренинзима, сигурно је да ће резултат тога бити и јак колектив. Једном давно наш легендарни тренер Перо Јањић на слично питање је дао јасан одговор: нема подјеле на старе и младе, домаће или странце, само на добре и лоше играче. Па се и ја тако држим те пароле – додао је Мулабдић.

Још увијек не размишља о пензији, али има планове за будућност.

- Док год ме буде служило здравље и сам се будем добро осјећао, стајаћу на голу. Наравно, жеља ми је да једног дана све то пренесем на млађе колеге. У плану је и голманска академија. Ту су и талентовани Бијелић и Станковић, тако да за будућност Борца, бар на голу, не треба бринути – закључио је Мехмедалија Мулабдић.

Генерација за понос

Дадо Мулабдић је био и члан незаборавне генерације која је 1991. године у двомечу са московским ЦСКА освојила Куп EHF. Недуго по избијању ратних сукоба на простору Југославије и та сјајна генерација распала се попут бивше државе.

- И дан-данас се чујем са свима из те генерације, иако смо мање-више готово сви разбацани по свим континентима. Оно што бих истакао је другарство које нас веже. Не треба заборавити да је у тиму било и Срба, Бошњака, Хрвата, Словенаца и имали смо много разлога да се понашамо као и новонастале државе, али смо све то пребродили и остали пријатељи као што смо и били – запажа Мулабдић.

(Спорт клуб)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 22 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20263819 .