Подијели

Освојићемо Куп

Утакмицом Илиџе и Љубушког, а која је на програму данас у 17 часова, у дворани "Борик" почиње завршни турнир за овогодишњег освајача Купа БиХ у конкуренцији рукометашица. Два сата касније на програму је други окршај, у којем ће се састати домаћи састав Борца и Зрињски из Мостара. Према ријечима директора Женског рукометног клуба Борац, Ранка Глигорића, организациони дио посла приведен је успјешно крају.

- Као суорганизатори завршнице најмасовнијег такмичења обезбиједили смо неопходне услове за одржавање ове манифестације. Оно што се искрено надам јесте да ћемо бити узорни домаћини и са наше стране све ћемо учинити да се наши спортски пријатељи из Љубушког, Мостара и Сарајева у Бањалуци осјећају као код своје куће - истакао је Ранко Глигорић, директор ЖРК Борац.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске и РСБиХ Перо Милановић изразио је оптимизам пред мечеве завршнице Купа.

- Прошле године РК Борац био је домаћин и том приликом је приграбио побједнички пехар. Сигурно је да су рукометашице Борца фаворити и нема сумње да су најближе освајању трофеја који је намијењен најбољем тиму у овом такмичењу - саопштио је Перо Милановић.

Нада Тешановић, предсједник актуелних шампионки БиХ из Бањалуке, оптимиста је уочи завршног турнира.

- Поносни смо на резултате које смо до сада остварили, као и на оне успјехе који су тек пред нама, јер искрено вјерујем да ће наше рукометашице бити побједнице Купа БиХ. До тог циља нашим дјевојкама требаће и подршка с трибина, тако да бих ову прилику жељела искористити да апелујем на све школске установе да организовано доведу дјецу на утакмице као и све друге љубитеље рукомета у граду на Врбасу да се окупе у што већем броју и да помогну нашим играчицама да дођу до пехара - рекла је Нада Тешановић.

Шеф стручног штаба Бањалучанки Раде Унчанин вјерује да ова генерација може освојити пехар у најмасовнијем такмичењу у БиХ.

- Сигурно је да смо у овом тренутку најквалитетнија екипа, међутим, увијек постоје изненађења, јер је Куп специфично такмичење. Од својих играчица тражићу да прво у утакмици са Зрињским одиграју максимално ангажовано и дисциплиновано како бисмо изборили пласман у финале. Наравно, и у том дуелу мораће одиграти борбено и сигуран сам да ћемо на тај начин стићи до пехара - јасан је Раде Унчанин, шеф стручног штаба рукометашица Борца.

Церемонија свечаног отварања на програму је у суботу, 12. априла, од 17:20 часова, а ову смотру отвориће Средоје Новић, министар цивилних послова БиХ. Десет минута касније биће одигран финални сусрет, уз директан телевизијски пренос на Радио-телевизији Републике Српске.

Пехар у трајно власништво, прелазни пехар, те златне медаље побједничкој екипи уручиће министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске, Проко Драгосављевић и Перо Милановић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске и РСБиХ.

(Фокус)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 13 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264372 .