Подијели

С пехаром у Европу

Пред рукометашицама Борца је нови изазов: Куп БиХ. Наиме, бањалучки премијерлигаш је организатор финалног турнира најмасовнијег такмичења БиХ, на којем ће осим "црвено-плавих" наступити Љубушки, Илиџа и мостарски Зрињски. Многи највеће шансе за освајање великог пехара дају домаћину смотре - Борцу. Но, у овом клубу спуштају лопту наглашавајући да све морају показати на паркету.

Надам се да ће нас наше дјевојке поново обрадовати, у ствари убијеђена сам у то. Aпелујем на све љубитеље спорта, рукомета поготово, да у петак и суботу у што већем броју дођу у"Борик" и помогну играчицама како би стигле до жељеног циља. Иако није прилика за то, морам рећи како Женски рукометни клуб Борац, као шампион БиХ, има много мањи третман у односу на РК Борац - рекла је предсједник ЖРК Борац Нада Тешановић.

Што се тиче организације Борац је све привео крају. Сада је на играчицама да даду све од себе како би овај клуб други пут пригрлио пехар намијењен побједнику Купа. Уколико изабранице тренера Раде Унчанина освоје велики пехар биће им то улазница за Куп купова.

Ово је идеална прилика да дјевојке крунишу одличне игре. Имају много мотива, напорно су вјежбале и посебно се спремале за ову завршницу. Но, сви морамо бити опрезни јер је Куп специфично такмичење у којем су сва изненађења могућа - истакао је тренер Борца Раде Унчанин.

Човјек који је умногоме допринио да се финални турнир игра управо у Бањaлуци је први човјек рукометних савеза БиХ и Републике Српске, Петар Милановић.

У посљедњих неколико година управо Женски рукометни клуб Борац постиже сјајне резултате на које смо сви поносни. Надам се да ће нас Кекићева, Бабићева, сестре Кнежевић и остале још једном обрадовати. Но, потребна им је велика подршка са трибина - рекао је Петар Милановић.

Турнир ће отворити министар цивилних послова БиХ Средоје Новић, а пехар, у трајно власништво и онај прелазни, као и златне медаље, уручиће министар за породицу, омладину и спорт у Влади РС Проко Драгосављевић и Петар Милановић.

Полуфинални сусрети на распореду су у петак када ће се од 17 часова састати Илиџа и Љубушки, а од 19 часова на програму је сусрет Зрињски - Борац. У суботу од 17:30 часова играће се велико финале. Улаз на турнир је бесплатан.

Покровитељи турнира су Влада Републике Српске, Министарство за породицу, омладину и спорт и Град Бањалука.

Еуросплет

Приватно предузеће "Еуросплет", које је увијек уз спорт и спортисте, припремило је посебну награду за оне који дођу у Спортску дворану "Борик".

Борис Ђого

У име рукометаша Борца и свих чланова управе играчицама Борца желим много спортске среће, која је у оваквим мечевима и те како потребна. Омладинска школа Борца биће два дана на трибинама "Борика" како би пружила подршку "црвено-плавим" играчицама - рекао је директор Рукометног клуба Борац Борис Ђого.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264072 .