Подијели

Кастратовић на мети Борца

Након договора са челницима Градске управе Бањалуке, у Кошаркашком клубу Борац чине све да у што краћем року формирају играчки кадар. Тренер Драго Каралић ће и наредне сезоне водити екипу. У клубу ће након договора са челницима Борца остати Синиша Ковачевић, Срђан Блануша, а данас се очекује долазак Немање Врањеша и Максима Штурановића. Ту су и кошаркаши из прошле сезоне: Небојша Павловић, Ранко Ивић и Срђан Лончар, који су јуче договорили наставак сарадње са "црвено-плавима" и у наредном шампионату ће сигурно имати значајнију минутажу.

Тренутно једини нови играч је Мирослав Дојчиновић који је играо за Сервицијум и Младост из Мркоњић Града. Тренер Драго Каралић је свјестан свих проблема са којима ће се екипа суочити у наредном шампионату.

- Не плашим се изазова у шампионату БиХ. Свјесни смо каква нас сезона очекује, али нам је тренутно најбитније да у што краћем року формирамо играчки кадар и почнемо са радом. Мислим да је најреалније да кренемо у сриједу или ајкасније у четвртак кад окупимо екипу и видимо каква је ситуација са заузетошћу дворане "Борик". У заостатку смо што се тиче припрема и покушаћемо у овом кратком року што више да урадимо како бисмо старт дочекали спремни. Већина екипа је већ у пуном тренаћном процесу, али шта можемо... Не вриједи нам кукати, ми смо у овој ситуацији и треба сад учинити све да преостали период искористимо на најбољи начин и спремимо се колико то буде могуће – наглашава Каралић.

У наредном периоду такође треба ријешити ситуацију и са другим, младим тимом којем слиједи такмичење у Првој лиги Републике Српске.

- Мораћемо да видимо на које играће ћемо рачунати из овог тима јер не смијемо ни њих превише ослабити. Видјећемо како ће се одвијати ситуација са попуном првог тима па ћемо у складу с тим прикључити и наше младе играче. Осим ових играча, очекујемо ангажовање и једног плејмејкера ако нам то финансијска ситуација дозволи. Поједини млади играчи ће имати двојну регистрацију па ће моћи играти за сениоре и јуниоре – најављује Каралић.

На мети бањалучког тима је бивши плејмејкер Херцеговца и Слободе Дарко Кастратовић, који би требало да попуни празнину на мјесту организатора игре. Директор клуба Мирослав Дојчиновић истиче да се чини све како би екипа била комплетирана.

- За сад смо ријешили шест играча, још двојицу чекамо и онда ћемо покушати да, у склопу својих могућности, пронађемо и рјешење за плејмејкера – тврди Дојчиновић.

(Блиц)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 36 guests online
Ви сте посјетилац бр. 18925376 .