Подијели

Борац Нектар Бањалука руши лидера

Дерби 26. кола Премијер лиге БиХ за кошаркаше биће одигран данас у "Борику", гдје ће Борац Нектар Бањалука угостити лидера на табели, екипу сарајевске Босне.

"Пивари" имају разлог да са оптимизмом дочекују овај дуел јер је екипа тренера Слободана Николића прва ове сезоне "начела" Сарајлије савладавши их у Скендерији, у мечу 13. кола са 77:78. Послије тога, Босна је поклекла још два пута у првенству и једном у Купу БиХ, а бањалучки кошаркаши се надају да ће и на свом паркету надиграти неугодне Сарајлије.

Јунак побједе у Сарајеву био је плејмејкер Борац Нектара Бањалука Златко Јовановић, који је тројком у посљедњим секундама донио побједу свом тиму. Јовановић истиче да не би имао ништа против да се исти сценарио понови и у Бањалуци.

- Најбитније нам је да смо осигурали пласман у Лигу 8. Сада можемо да играмо растерећено и без притиска. Не знам хоћемо ли успјети да поновимо партију из Сарајева, када смо Босну добили са пола коша, али не бих имао ништа против тога. Могу само да обећам да ћемо се борити свим срцем да их побиједимо, како бисмо у доброј атмосфери дочекали наставак сезоне – каже Јовановић.

Као ни у првом овосезонском дуелу ова два тима, "пивари" се нису посебно припремали за меч против једног од фаворита за титулу првака БиХ. Плејмејкер Бањалучана наглашава да у клубу сваки меч схватају једнако озбиљно. Осим појачаних тренинга у склопу припрема за Лигу 8, Борац Нектар Бањалука се и за ову утакмицу припрема као и за све остале.

- За Босну смо се припремали као што смо се припремали и за Вогошћу, Зрињски... односно за све остале тимове у лиги. Истина је да Босна квалитетом одскаче од осталих, али мислим да је кључ наше игре у нама самима, а не у тежини ривала. Са друге стране, ово ће бити добар тест пред почетак Лиге 8, да видимо колико можемо против једне од најјачих екипа – истиче Златко Јовановић.

Носилац игре бањалучког тима сматра да је четврто мјесто и пласман у плеј-оф сасвим реалан домет његовог тима.

- Постигли смо циљ који смо зацртали на почетку првенства, осигурали смо мјесто које води у завршницу, а сада нам слиједи финиш шампионата, у коме себе видимо као тим који ће помрсити рачуне фаворитима. Као и сви у клубу, сматрам да можемо да завршимо на четвртом мјесту, које би нас одвело у плеј-оф – додаје популарни Злаја.

Шеф стручног штаба "пивара" Слободан Николић сматра да његов тим има улогу благог фаворита, али је и свјестан да меч нема резултатски значај.

- Још дан прије меча са Вогошћом ушли смо у ритам појачаних тренинга. И ту утакмицу, као и ову са Босном, користимо као припреме пред Лигу 8, у којој ће темпо да буде напоран, по систему сриједа – субота. Без обзира што меч нема резултатски значај, желимо да одиграмо добро на свом паркету. Мислим да смо овај пут благи фаворити, не само због побједе у Сарајеву, већ зато што смо показали да са свима можемо да се носимо – каже Николић.

Пред долазак Босне у Борац Нектару Бањалука нема избачених из строја. Сви су у тренажном процесу – Никола Ђурасовић и Владица Јовановић су се потпуно опоравили, а у тим се враћа и један од најбољих "пивара" ове сезоне Роберт Ротбарт.

Из редова Борац Нектара Бањалука стигао је позив навијачима да у што већем броју присуствују посљедњем сусрету Премијер лиге БиХ, против екипе Босне.

(Прес РС)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 20 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20294334 .