Подијели

Раскид с Арсланагићем

Aбас Aрсланагић није више шеф стручног штаба Рукометног клуба Борца. Четири везана пораза "црвено-плавих" и испадање из Купа као епилог су имали споразумни раскид сарадње са трофејним стручњаком на чијем ће мјесту до даљег бити помоћни тренер Даворин Љубишић.

Вријеме ће показати да ли је ово била исправна или погрешна одлука. Међутим, након четири узастопна пораза и елиминације из Купа, Управа се одлучила на овакав корак. Мислим да тренутна пета позиција не одговара реномеу и амбицијама Борца. Са овим буџетом и екипом, не можемо парирати сарајевској Босни, али је зато друго мјесто оно чему морамо тежити. Надам се да ће овај потез "раздрмати" екипу, те да ћемо се већ против Чапљине вратити на побједнички пут - рекао је на конференцији за новинаре потпредсједник Управног одбора Борца Игор Бабић.

Он је истакао да није било лако донијети овакву одлуку:

Aбас Aрсланагић ужива велико поштовање свих у клубу. У Борцу је оставио дубок траг и као играч и као тренер и сигурно је једна од највећих легенди клуба. Не треба заборавити да се он прихватио овог посла у једном од најтежих тренутака по овај колектив, на чему смо му много захвални и зато се надам да се овим наша сарадња неће завршити, те да ће и убудуће бити ту као подршка клубу.

Затим је ријеч узео, сада већ бивши, шеф стручног штаба Бањалучана:

Дуго сам и трајао. Очекивао сам да ћу раније завршити трећу епизоду у Борцу јер је још љетос кренула "хајка" на мене. Сматрам да сам био жртвено јагње и да ово нисам заслужио, јер сам стручно обављао свој посао, на шта сам поносан. Међутим, ово је саставни дио тренерског посла. У сарајевској Босни сам освојио титулу и Куп, па из новина сазнао да сам добио отказ. Свјестан сам да сам платио цех четири везана неуспјеха, као и чињенице да је лакше замијенити тренера, него 15 играча.

Aрсланагић је истакао да се бољи резултати нису ни могли очекивати с обзиром на здравствени билтен екипе.

Европски спортски гиганти, какав је рецимо Барселона, губе мечеве код куће јер у тиму недостају Меси, Роналдињо или Деко. A ја нисам могао да рачунам на шест-седам играча. Морам повући паралелу и са једним Миланом, који је прошле године био шампион Европе, а ове није ни блиједа сјенка тог тима. Aли зато тренер КарлоAнћелоти има безрезервну подршку Силвија Берлусконија. Нажалост, ја такву подршку нисам имао. Вратио сам се у Бањалуку само ради Борца, јер он мора живјети. Био сам још једна епизода и одлазим уздигнута чела - закључио је Aрсланагић.

Капитен Горан Малић у име играча је прокоментарисао смјену на кормилу тима:

Сви смо били изненађени оваквим развојем ситуације. Са Aбасом Aрсланагићем добро смо сарађивали, много научили, поготово ја као капитен и на томе смо му много захвални. Наравно да све титуле у Републици Српској имају тежину, али са "Професором" на клупи освојили смо први бх. трофеј, Куп. Надам се да ће овај потез тргнути екипу из једне летаргије и да ћемо се већ против Чапљине вратити на побједнички пут.

Утакмица 15. кола Премијер лиге БиХ Бoрац - Чапљина игра се у суботу са почетком од 18 часова.

Каријера

Након успјешне играчке каријере, Aбас Aрсланагић тренерски стаж започео је 1972. године. У богатој каријери водио је многе клубове и репрезентације, освојио прегршт трофеја, а у Борац је трећи пут стигао у октобру 2005. године. Те сезоне увео је "црвено-плаве" у Лигу за првака, коју је завршио на четвртом мјесту. Наредне године Бањалучани су били тек седми, али су освојили Куп БиХ. Ове сезоне екипа је под Aрсланагићевим вођством јесен завршила на другом мјесту, а сада је пета.

Лобирање за Рађу

На конференцији за новинаре Aбас Aрсланагић је истакао како је сазнао да појединци лобирају да се на мјесто тренера доведе Војислав Рађа, што је Игор Бабић категорички оповргао:

Бањалука је највећи рукометни центар у БиХ, па и шире и зато је логично да наш тренер буде из Бањалуке. Зато са сигурношћу могу рећи да Рађа неће доћи у Борац, као и да нико није вршио никакав притисак на чланове Управног одбора.

Медији

Игор Бабић био је разочаран поступком једног медија, који је јурећи "ексклузиву" прерано објавио вијест о раскиду сарадње са Aрсланагићем.

Ово је била тешка и битна одлука за све у клубу и зато је наш циљ био да она буде презентована свим медијима истовремено. Нажалост, неки су злоупотријебили ову информацију и због тога ће сносити посљедице, јер од сада ниједна информација из клуба неће бити прослијеђена тим новинарима - био је категоричан Бабић.

(Глас Српске)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 15 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20264119 .