Подијели

Колумна: Рукомет и фудбал понос Бањалуке

Бити навијач је лијепо, бити навијач БОРЦА је најљепше на свијету! Два клуба која наступају под капом овог спортског друштва обиљежила су протекли викенд освајањем два трофеја: рукометаши су у величанственој атмосфери финалне утакмице савладали Извиђач (28:22), фудбалери су овјерили шампионску титулу побједом над сарајевским Жељезничаром (0:1), тако да ће ова два пехара, најмање годину дана, становати у ионако пуним трофејним салама бањалучких спортских мезимаца.

Клуб из Господске улице и некадашњи шампион Старог континента у суботу је освојио други трофеј у БиХ, по други пут је у Бањалуку стигао Куп БиХ! Играчи Драгана Марковића су прво у полуфиналној утакмици, одиграној у петак, очитали рукометну лекцију добојској Слоги (33:25), да би сутрадан, ношени подршком "Лешинара", исто урадили и Извиђачу из Љубушког (28:22).

Овим успјехом су колико-толико залијечене ране настале након пораза од Босне, када су сви вјеровали да ће Борац коначно са рукометног престола скинути сарајевску Босну и тако постати нови владар у БиХ. Међутим, прилике за то ће бити и то већ наредне сезоне јер треба очекивати да ће РК Борац, који на клупи има одличног стручњака Драгана Марковића, почети један континуитет освајања трофеја.

А континуитет имају фудбалери Борца, који су јуче на стадиону "Грбавица" овјерили освајање првог мјеста! Великану из Владике Платона 6 био је довољан само један бод из овог дербија како би ова генерација и дефинитивно била златним словима уписана у клупску историју. Али не... играчи Владе Јагодића били су толико "дрски" да побиједе сарајевске "плаве", који на свом стадиону већ имају комплекс Борца када је у питању освајање трофеја.

А кад је у питању овај трофеј, намијењен шампиону БиХ, блистав је да блиставији не може да буде! Довољно је само рећи: 28 бодова са гостујућих терена, само 13 примљених голова у досадашњих 29 кола, и максималних 12 бодова против другопласиране и трећепласиране екипе, Жељезничара и Сарајева! Резултат вриједан сваке пажње, вриједан дивљења не само у БиХ!

И једнима и другима је до краја сезоне остала још само једна утакмица: фудбалери ће на званичној прослави титуле у суботу угостити Леотар, док ће рукометаши гостовати тиму којег су у суботу саладали у финалу Купа БиХ. Међутим, већ сада треба мислити на кратки одмор, па након њега, кренути у нове побједе, а зашто не и донијети двије дупле круне у град на Врбасу сљедеће сезоне? Ми смо БОРАЦ, наши спортисти то могу!

(аутор: црвено_плави_тим)

Најава утакмица

  • Сљедећа утакмица
Banner

Извјештаји са утакмица

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Интервју

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је на порталу?!

We have 60 guests online
Ви сте посјетилац бр. 20262735 .